• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Sivas`ta kantincilere hijyen eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’’ kapsamında gıda işletmelerinde çalışan personeller işyeri hijyeni, gıdaların muhafazası, insan sağlığı ve besin güvenliği konularında bilgilendirildi.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şavaş Korkmaz, Diyetisyen Sümeyra Üzüm ve eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personel katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Seyit Yıldız, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği hükümlerine göre, Milli Eğitim Bakanlığı personeline ve örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele eğitim alma zorunluluğu getirilmiştir” dedi.

 

İşyerlerinin hijyeni ve gıdaların muhafazası konularına değinen Yıldız, “İşletmenizde satışa sunduğunuz her ürünün her gıda maddesinin mutlaka Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izinli, kayıtlı işletmelerde üretilen ürünler olması gerekir. Sattığınız ürünlerin bozulmamış, son kullanma tarihinin geçmemiş, ambalajının zarar görmemiş ürünler olması gerekir. Bozulan, kokuşan, ambalajı ürüne zarar verecek ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler piyasada bulunamaz ve satışa sunulamaz. Ortam sıcaklığında güvenli bir şekilde muhafıza edilemeyen özellikle soğukta muhafaza edilmesi gereken ürünlerde soğuk zincirin korunması gerekir” ifadelerini kullandı.

 

Eğitime katılan katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.(Veysi Siyah – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir