• DOLAR 32.314
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2277.11
  • ...
SON DAKİKA
Afganistan ve İran'ın dışişleri bakanları görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan Dışişleri Bakanlığı ve İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamalara göre Muttaki ile Abdullahiyan görüşmesinde iki ülke işbirliğinin güçlendirilmesi, İran'daki Afgan mültecilerin durumu, diplomatların ve diplomatik misyonların güvenliği, ticaret, ekonomik ilişkiler ve diğer konular ele alındı.

Görüşmede taraflar, bazı yanlı çevrelerin iki ülkenin arasını açmaya, şiddeti teşvik etmeye ve bölünmeyi kışkırtmaya çalıştığına dikkat çekti.

Taraflar, hiç kimsenin iki ülke arasındaki dostane ilişkileri baltalamasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Abdullahiyan, Afganistan'daki mevcut yönetimden İran'ın diplomatik temsilciliklerini korumasını, yasa dışı göçmenleri engellemesi ve sınır güvenliği ile İran'a ait su temini konusunda beklentilerini aktardı.

Abdullahiyan, Taliban'ın bu ülkede uyuşturucu ekimini yasaklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afganistan'la alternatif ekim konusunda çalışmaya hazır olduklarını ve uyuşturucu kaçakçılığımım iki ülkenin işbirliği ile giderilmesini umduklarını sözlerine ekledi.

Muttaki ise İran'ın Afganistan'ın tarım sektörüyle işbirliğinin narkotikle mücadelede etkili olacağını ve ülkede meşru alternatif tarımı teşvik edeceğini söyledi.

Muttaki İran halkı ile devletinin zor koşullarda Afgan mültecilere verdiği hizmet ve sergilediği davranıştan dolayı teşekkürlerini sunarak, ikili ilişkilerin gelişmesini iki komşu ve Müslüman ülkenin çıkarları doğrulusunda olduğunu ve İran'ın endişelerini gidermek için ellerinden geleni esirgemeyeceklerini söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir