• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
ABD’den F-35 hamlesi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasan Yıldız- Haber Yorum

ABD Dışişleri Bakan sözcüsü Ned Price, "Türk ortaklarımızla bir dizi ortak çıkarlarımız var. Şu an hala uzak olmasına rağmen F-35 programının tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum" diye açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakan sözcüsünün “Ortak çıkarlarımız var” dediği aslında sadece kendi çıkarlarıdır. Türkiye’nin çıkarları ise onların umurunda bile değil. ABD kendi çıkarları dışında bir başka ülkenin çıkarını düşünmez. Söz konusu kendi çıkarı olunca da bir başka ülkenin halkını ateşe atmayı bile göze alacak kadar bencil ve açgözlüdür. Ukrayna örneği hala gözlerimizin önünde yaşanıyor.

ABD tarafından Ukrayna başkanına verilen destek açıklamaları ve vaatlerinin ardından çıkan Rusya-Ukrayna savaşında hayatlarını kaybeden nice insanın kanında ABD’nin parmağı var.

Türkiye’nin aleyhine olanlara yapılan tonlarca silah yardımlarını dahi kesmeyen ABD söz konusu kendi çıkarı olunca bildiğini okumaktan geri durmaz.

F-35 konusunda Türkiye ile ortak çıkar dediği aslında sadece kendi çıkarıdır.

ABD’nin Türkiye’ye vermediği F-35 savaş uçaklarını hiçbir menfaat ve karşılık olmadan vereceğini düşünmek saflık olur. Kendi çıkarı olmayan bir işe kalkışmayan ABD, Türkiye’ye öylesine bir şey vermez. Kaldı ki F-35 savaş uçaklarını da ilerleyen zamanlarda vereceğini hiç düşünmeyenlerdenim.

ABD Dışişleri Bakan sözcünün “Çok uzak bir zamanda” sözü o uzak zamanın ne kadar uzak olduğu hakkında ipucu vermeye yetiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir