• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
"Oruç cünnettir" sözünü işitmediniz mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şüphesiz ... oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar,... var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır. (Ahzâb Sûresi 35)

Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: ‘Ben oruçluyum’ desin.

Muhammed’in canı kudret elinde olan Allah’'a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.

Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır: Birisi, iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır." (Buhari - Müslim)

"Ey oruçlular! Rabbinize şükredin, teşekkür edin. Çünkü O, sizi oruca ehil kıldı ve oruç tutmanız için size güç verdi. Oruç tutan kimsenin kulağı da, gözü de, elleri de, ayakları da, yani bütün uzuvları da oruç tutsun.

Bütün zâhiri ve bâtını ile oruç tutsun. Oruç tuttuğunuz zaman yalanı terkedin; yalancı şâhitlik yapmayın; gıybeti, koğuculuğu, insanlara iftira atmayı ve onların mallarını almayı (gasbetmeyi) terkedin. Öyle oruç tutun ki, günahlardan tertemiz ve pâk olun. Eğer günaha düşerseniz, böyle orucun size ne faydası olacak?

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemin,
"Oruç cünnettir (sığınaktır)" sözünü işitmediniz mi?" (Abdülkadir Geylani Hazretleri)

Bu haberler de ilginizi çekebilir