• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
ASİM’den Ümmet İftarı programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Farklı coğrafyalardaki Müslümanların yaşadığı acıları paylaşmak amacıyla, Ulu Cami önünde düzenlenen programda, menüsünde ekmek, hurma, su ve çorba bulunan iftar sofrası kuruldu.

Bu ay sabır ve rızkının arttığı ayıdır, inşallah karşılığı da cennettir diyen program sunucusu Kurtuluş Kılınç, “Kim bir oruçlu iftar ettirirse günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden kurtulmasına sebep olur. İftar ettirdiği Müslümanın aldığı sevaptan hiçbir şey eksilmeksizin, onun kazandığı sevap kadar sevap kazanır buyuruyor Peygamber Efendimiz, onun için bu ay aklanma ayıdır.” şeklinde belirtti.

 Kurtuluş Kılınç

Programda, Müslüman’ın Müslümana zulüm etmeyeceğini ve zalime teslim etmeyeceğini ifade eden Medeniyet Vakfı Adana Temsilcisi Mehmet Tosun, “Bizi biz yapan sorumluluk üzerinden, takva bilincimizi diri tutmak istiyorsak eğer, nefsimize, Allah ile olan bağımıza, kardeşlerimizle olan gündemimize, Ümmet adına olan her sorumluluğumuza sahip çıkmak, bizlerin ve sizlerin ve tüm ümmetin evlatlarının görevidir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Medeniyet Vakfı Adana Temsilcisi Mehmet Tosun

“Yaşadığımız sürece bedenlerimiz, ölünce de ruhumuz Kudüs’ün muhafızıdır”

Kudüs’ü neden bu kadar gündeminize getiriyorsunuz diyenlere, Kudüs’ün koordinatlarını biz belirlemedik, Âlemlerin Rabbi olan Allah belirledi diye cevap verdiklerini söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana İl Koordinatörü Orhan Erkuş, “Eğer koordinatlarını Rabbimiz belirlediyse orası bizim için bir iman meselesi, bir akide meselesidir. Bu sebepten onlara diyoruz ki Kudüs iman ve akide meselesidir. Çocuklar sokaklarında şehitçilik oynuyor, kim onlara galip gelebilir. Kız çocukları ip oynarken, havaya atladıktan sonra ayağı yere değmeden, koluna iki tane meleğin girmiş olduğu coğrafyadır Kudüs’ün adı. Bu yüzden biz Kudüs’ün üzerinde durmaya devam edeceğiz ta ki özgür oluncaya kadar.” diye konuştu.

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Orhan Erkuş

Yaşadığımız sürece bedenlerimiz, ölünce de ruhumuz Kudüs’ün muhafızıdır diyen Erkuş, “Kudüs için büyük bedeller ödendi. Bir sabah namazında tekerlekli sandalyesiyle sabah namazına varıp, ümmetin ayağa kalkması için sabah namazlarını bırakmayan Şeyh Ahmet Yasin’e, küfrün ve siyonizmin beynine öldürücü darbe vuran, Abdülaziz Rantisi’ye, Adana’nın cesur yürekli yiğit adamı Çetin Topçuoğlu abiye, siyonizme hayatı zindan eden, onlara nefes aldırmayan Hamas’a ve Ebu Ubeyde’ye selam olsun.” şeklinde konuştu.

Son olarak ise ASİM Genel Başkanı Mahmut Erarslan, iftar yemeğiyle İslam coğrafyasında Müslümanların çektikleri sıkıntılara dikkat çekmek istediklerini ve yer sofrasını bilinçli olarak seçtiklerini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir