• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Melanom türü cilt kanseri hayati risk taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Fezal Özdemir ve Doç. Dr. Işıl. Kılınç  Karaaslan cilt kanserinin günümüzdeki gelişim süreci, belirtileri, etkileri ve sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) tarafından düzenlenen ve katılımın yoğun olduğu seminerde, 3 tür cilt kanserinin olduğu ve en etkili olan türünün melanom türü kanser olduğu ve hayati risk teşkil ettiği ifade edildi.

 

Vücuttaki kara lekelerin halk arasında kara bela diye nitelendirildiği, hatta vücutta doğum lekesi diye bilinen lekelerin de bazılarının zararlı olabileceği söylendi. Ayrıca vücutta bazen kabuk bağlayıp tekrar kanayan ve uzun zaman kapanmayan yaralar olduğunda mutlaka doktor kontrolünden geçilmesi gerektiği belirtilirken, doktor kontrolünün, erken teşhis ve tanının önemine özellikle vurgu yapıldı.

 

Seminerde konuşmacılar, katılımcıların soruları hakkında detaylı açıklamalarda bulunurken konu fotoğraflarla daha net açıklanmaya çalışıldı.

 

Öte yandan seminere katılan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinden gönüllü bir grubun da çalışmalara katılıp hocalarının araştırmalarına destek verdikleri bildirildi.  (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir