• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
israil`de Bağımsız Filistin Çağrısı Yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil Cumhurbaşkanı Şimon Peres ’le görüşen Sarkozy, "Yahudi halkı çok uzun bir süre devletini bekledi, bence Filistinlileri anlamak için iyi bir konumdalar." diye konuştu.

Fransa eski cumhurbaşkanı, "Şimdi artık barış kazanılmalıdır." vurgusunda bulundu. Sarkozy, Filistin sorununun çözümü için henüz geç olmadığının da altını çizdi.

Suriye’de yaşanan çatışmalara da değinen Sarkozy, uluslararası kamuoyunun Suriye’de yaşananlara sessiz kaldığını hatırlatarak, "Dünya Suriye’de büyük bir millet ve devletin yıkılışına karşı felç olmuş gibi." ifadelerini kullandı.

Nicolas Sarkozy , Fransa cumhurbaşkanlığı sırasında Libya’ya yapılan müdahaleyi de hatırlatarak, bu müdahalenin ölüm makinelerinin durdurulabileceğini gösterdiğini kaydetti. Suriyelilerin dünyanın diğer tüm halkları gibi adalet ve özgürlük hakları olduğunu vurgulayan Sarkozy, bu durum karşısında cılız bir Avrupa görmenin kendisini üzdüğünü söyledi.

Sarkozy, Beşşar Esed’in elinden halkına doğrulttuğu silahları almak için çok geç olmadığına da inanmak istediğini kaydetti.

CİHAN

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir