• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Çocukları sokaklardan kurtarmalıyız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından '' Sende Elini Uzat'' başlıklı proje kapsamında, Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik sinema ve eğitici programlar düzenleniyor.

 

Yetkililerden alınan bilgilere göre program; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muş İl Müdürlüğü ile Muş Alparslan Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici faaliyetler kapsamında öğrencilere dini bilgiler konusunda eğitim vermeyi amaçlıyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sinema Salonu’ndaki faaliyetler ile ilgili bilgi veren kurum görevlilerinden Adnan Koçlardan, ''Gelen öğrencilere Hazreti Peygamberin hayatı ve dini anlamda eksik olduğu tespit edilen konularda eğitici programlar yapıyoruz. Bu konuları Muş Alpaslan Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğinde okuyan öğrenciler anlatmaktadır. Programa katılan çocukların yaşları 8 ila 16 arasında değişmektedir. Burada bu programı yapmamızın nedeni sokaklarda başıboş gezen çocukları sokaklardan kurmaktır.

 

Gerçektende günümüzde çocukların eğitimi büyük bir sorun haline gelmiştir. Sorunların başında dini bilgilerin eksikliğinden kaynaklanan dini yaşantının eksikliğidir. Biz de bir nebze de olsa bu eksiklikleri gidermek amacıyla burada bu programı yapmayı ihtiyaç gördük. ve burada yaptığımız programların çocuklar üzerinde olumlu değişiklikler meydana getirdiği kanısındayım'' dedi.

 

Bu tür eğitim faaliyetlerinin sıklıkla yapılması ve bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğini belirten Koçlardan,  toplumun genel gidişatının kötüye yönelik olmasındaki en büyük etkenin çocuklarımıza manevi değerlerin kazandırılmayışı ve manevi bir boşluk olduğunu belirterek, bu tür değerlerin kazandırılması  halinde çocukların sağlıklı birer birey olamamaları için herhangi bir nedenin kalmayacağını da sözlerine ekledi. (M Şirin Çağlayan / İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir