• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Katliam’ı 1 Yıl Sonra Kabul Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Doğruhaber / Dışhaber Servisi
 
ABD hükümeti aralarında Enver El Evlaki`nin de bulunduğu dört Yemen  vatandaşının Yemen`de insansız hava araçlarıyla düzenlenen bir operasyonda vurularak öldürüldüğünü kabul etti.

Amerikan hükümetinden bir buçuk yıl önce öldürülen ve dünyanın en çok arananlar  listesinde bulunan Enver El Evlaki ve üç ABD vatandaşıyla ilgili açıklama geldi.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder Kongre`ye yönelik kaleme aldığı mektubunda söz konusu şahısların El Kaide`ye yönelik bir operasyon sırasında öldürüldüğü ifadesine yer verdi.
 
İnsansız uçaklarla düzenlenen operasyonu savunan Holder, operasyonun "hukuka uygun, adil ve planlanmış" olduğunu belirtti.
 
Enver El Evlaki`nin birçok  saldırısının planlaması ve uygulaması süreciyle ilişkisi olduğunu kaydeden Holder, bunlar arasında 2009 yılında Noel sırasında Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmüttalib`in Detroit kentinde üzerinde taşıdığı bombalarla uçağa girme girişiminin de bulunduğunu vurguladı.
 
Holder açıklamada Enver El Evlaki`nin yanı sıra, 16 yaşındaki oğlu Abdurrahman El Evlaki, Samir Han ve Kenan Muhammed`in de öldürüldüğünü kabul etti. Açıklamada söz konusu kişilerin hedef alınmadığı vurgulandı.
                          - AFP-

Bu haberler de ilginizi çekebilir