• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
28 Şubat Mağdurları Görevlerine Dönsün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – 28 Şubat sürecinde “itikadı bozuk” denilerek görevlerinden atılan din adamlarının yeniden görevlerine dönmeleri gerektiğini ifade eden Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, “28 Şubat’ta verilen kararlar yeniden değerlendirilmeli ve mağdurlara hakları iade edilmeli” dedi.
 
28 Şubat Türkiye için kara lekedir
28 Şubat sürecinin Türkiye demokrasisi açısından kötü bir imaj olduğunu ifade eden Evsen, “ 28 Şubat süreci her ne kadar post modern darbe olarak adlandırılsa da bunun Müslümanlara karşı bir darbe olduğu açık ve nettir. Ak parti hükümeti son dönemlerde 28 Şubat mağdurları ile ilgili çalışma başlatsa da bunlar yeterli değil, çünkü 28 Şubat sürecinde görevinden alınan birçok din adamının çok azı göreve iade edilmiş, göreve iade edilenlerinde hiçbirinin de herhangi bir suçu olmadığı, suya sabuna dokunmamış kişilerden oluştuğu görülmektedir” şeklinde konuştu.
 
‘İtikadı Bozuk’ denilerek Müslümanlar mağdur edildi
28 Şubat sürecine dâhil olmuş ve bu süreçten etkilenen herkesin yeniden yargılanması ve haklarının yeniden iade edilmesi gerektiğini söyleyen Evsen, “Hiç kimse farazi söz ve davranışlar yüzünden görevden alınmamalıydı fakat 28 Şubat sürecinde itikadı bozuk gibi söylemler kullanılarak birçok insan mağdur edilmiştir. Adil olarak yargılanma başladığında bu mağdurların hiçbirinin suçu olmadığı görülecektir” ifadelerini kullandı.
 
İstihbaratçıların tek işi Müslümanları fişlemek
28 Şubat sürecinde kurulan istihbarat ağının amacının Müslümanları fişlemek olduğunu dile getiren Evsen, “ Bu fişlemelerde insanları kamplara ayırıcı, dışlayıcı bir yapının kullanılmış olması 28 Şubatın İslami camiayı sindirme eksenli olduğunu ortaya çıkarmaktadır” dedi.
 
Din adamları neden görevden atıldı
Hükümete seslenen Evsen, “ 28 Şubat sürecinde görevde alınan din görevlilerinin göreve iade edilmesi, onlarla ilgili farazi söz ve davranışlardan dolayı tutulan belgelerin ifşa edilmesi ve bu belgelerin kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Böylelikle kamuoyunun da anlayacağı üzere mağdurların herhangi bir suçunun görülmediği ve görevlerine iade edilmeleri hususunda bir engel olmadığı anlaşılacaktır. Hükümetten beklentimiz din görevlilerini yeniden görevlerine iade etmesidir” ifadelerini kullandı.
 
“Tüm mağdurlara kapımız açık”
Evsen son olarak, “ Bugüne kadar kurum olarak bize başvuran tüm din görevlilerine hukuki olarak her türlü yardımda bulunmaya çalıştık. Bundan sonrada aynı yardımlarımızı devam ettireceğiz. Bu bağlamda 28 Şubat sürecinde mağdur edilmiş tüm Müslüman kardeşlerimize kapımız açık” dedi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir