• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Batman’da ‘Askıda Ekmek' geleneği yaşatılmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırıncıların yanı sıra hayırseverlerin de katkıları ile binlerce ekmek ve pide Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibine ücretsiz olarak ulaşıyor.

Batman’da faaliyetlerini sürdüren fırıncılar tarafından her gün düzenli olarak yürütülen askıda ekmek geleneği kentin birçok noktasında yapılıyor.

Gültepe Mahallesi’nde bulunan Yücebağ Ekmek Fırını İşletmecisi Mevlüt Çeni konuşmasında Osmanlı'dan günümüze kalan bu mirasın Batman’da en iyi şekilde uygulandığını ifade ederek, şunları söyledi:

“İhtiyaç sahiplerinin hiçbir mağduriyete uğramadan gönül rahatlığı ile askıda ekmeğini alabildiğini görmekteyiz. Sadaka olarak adlandırdığımız bu gelenek ve uygulamalara halkımızın desteğini bekliyoruz. Özellikle Ramazan ayında evine ekmek götüremeyen ihtiyaç sahiplerine destek vermek en önemli sosyal sorumluluk görevlerimizdendir. Allah razı olsun verenlerden. Vatandaşımız ve esnafımız bu konuda çok duyarlı. Allah sayılarını artırsın. Askıdan pide almaya gelenleri boş çevirmiyoruz. Askıda pide yoksa kendimiz veriyoruz.”(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir