• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Bingöl Üniversitesinde her gün iki binden fazla öğrenci ücretsiz iftar açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pandemi sonrası üniversitenin işleyişi ve Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak İLKHA mikrofonlarına konuştu. Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesinin üç farkı alanda pilot üniversite olduğu ve bir şehir üniversitesi olduğunu vurguladı.

“Hamdolsun eski günlerimize kavuştuk”

Prof Dr. Çapak; “Üniversitemiz bu pandemi sonrası eski canlılığına, cıvıl cıvıl durumuna kavuştu. Pandemiden ötürü iki yıl insanlar birbirinden kaçtı. Hamdolsun ki eski günlerimize kavuştuk. Bir araya gelip kültürel faaliyetlerimizde bulunabiliyoruz. Konferans ve panellerimiz çok güzel bir şekilde devam ediyor. Yakın zamanda ilahiyat fakültemizin öncülüğünde Felsefe ve İslami ilimler ile ilgili sempozyum oldu. Online konferanslarımız devam etmekle birlikte, daha çok yüz yüze konferanslar devam ediyor. Eğitim öğretim ile süreçlerimizi tamamen normalleşme süresine göre yapıyoruz. Geçmiş günlerdeki zorlukları geride bıraktığımız için Allah’a hamd ediyoruz.” dedi.

“Üniversitemiz üç farklı alanda pilot üniversite”

Çapak; “Üniversitemiz hakikaten bölge üniversiteler arasında çok güzel bir üniversite. Fiziki anlamda, nitelik ve nicelik anlamında çok güzel bir üniversite. Üç farklı alanda pilot üniversite. Üniversite sırlamalarında çok güzel bir yerde. Bu başarımızı şehrimizin büyükleriyle, hemşerilerimizle beraber oluşturuyoruz. Onların desteğiyle bu başarılarımızı çok daha ileri seviyeye yükseleceğiz. “ şeklinde konuştu.

 

“Günlük iki bini aşkın öğrenciye ücretsiz iftar emeği veriyoruz”

Çapak; “Üniversitemiz şehirle iç içe bir şehir üniversitesi. Bu açıdan çok önemli. Bunu Ramazan ayında da görüyoruz. Vali beyin, Belediye başkanımızın, müftü beyin, İş adamlarımızın, ilimizin ileri gelenlerinin, önemli il kurum yöneticilerinin desteğiyle Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı aracılığıyla bütün öğrencilerimize iftar yemeği veriyoruz. Üniversitemizin şehirle bütünleşmesi öğrencilerimizin iftara rağbetini arttırıyor. Günlük iki bini aşkın öğrenci ücretsiz iftar açıyorlar. Bu vesile ile emeği geçen katkı sağlayan, değer ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu destekler olmasa üniversitemizin bu başarıları eksik kalacaktı.

“Hedefimizde öğrencilerimize burs verme var”

Maddi desteklerin devam etmesi durumunda öğrencilerine burs imkânı tanıma noktasında adımların atılacağını kaydeden Prof. Dr. İbrahim Çapak; “Vakfımıza bu destekler devam ediyor ve destek vereceklerine inanıyoruz. İnşaallah önümüzdeki günlerde çok daha güzel faaliyetler olacaktır. Bu vakfımıza destek ile önümüzdeki günlerde öğrencilerimize burs imkânı sağlamayı da düşünüyoruz. Tekrardan üniversitenin kuruluşuna karar veren sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, üniversitemize katkı sağlayan tüm yetkililere ve tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir