• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Eğitimde Batman`ın yol haritası hazırlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi’nin işbirliğinde gerçekleşen eğitim çalıştayı kapanış konuşması ve sonuç bildirgesinin okunmasının ardından son buldu.

 

3 ayrı konu başlığı altında düzenlenen çalıştay toplantılarında sorunlar ve çözüm önerileri raporlaştırıldı. Çalıştayın moderatörlerinden Dr. Mehmet Emin Usta’nın tebliğ ettiği sonuç bildirgesinde yönetici, öğrenci, öğretmen ve veliye ilişkin sorunlar ile bu sorunlara yönelik çözüm önerileri açıklandı.

 

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, bu çalıştayın düzenlenmesinin Batman eğitiminde son yılların en önemli etkinliği olduğunu belirterek, “Girdisi bilimsel bilgi, çıktısı insan olan” eğitim olgusunun öğrencilerde sosyal duyarlılığı, verimliliği; dolasıyla başarıyı ortaya koyacak önemli tespitler ortaya koyduğunu söyledi. Karataşoğlu, “Kalkınma ve gelişme açısından önemli ve eğitim gibi çok geniş bir çevreyi etkileyen önemli bir çalışma olan çalıştayın sonuçlarını sahada elde edilen verilerle birleştirip Bakanlığımıza sunağız” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa da, başta İl Valisi Yılmaz Arslan olmak üzere, akademik çevreler, sendikalar, sivil toplum örgütleri, öğretmen ve idarecilerin büyük destek verdiği çalıştayın Batman’da düzenlenmesinin kendileri için çok mühim olduğunu söyledi. Akboğa, “Bu çalıştayın sonuçlarını öğretmenlerimiz ve idareci arkadaşlarımız ile paylaşarak sahaya yansıtacağız. Bu bildirge 2013 – 2014 eğitim öğretim yılında bizlere bir ışık ve yol haritası olacaktır. Emeği geçen herkese, tüm katılımcılara teşekkür ediyor, çalıştayın Batmanımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir