• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Merkezi Hastane Randevu Sistemine Geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Sağlık Bakanlığı tarafından tüm Türkiye`de başlatılan "Merkezi Hastane Randevu Sistemi" uygulaması 11 Temmuz`da Şırnak`ta da başlayacak. Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Özgür Yaşar İnternet üzerinden alınan randevuların yanında Alo 182"aranarak daha hızlı bir randevu sistemine geçileceğini bildirdi.

 

Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr Özgür Yaşar konuyla ilgili yaptığı açıklamasında MHRS sistemi hem interneti kullanamayan insanlar için hem de hasta veya hasta yakınının makine ile değil de insan ile muhatap olması açısından çok önemli olduğunu belirtti. Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr Özgür Yaşar,"Sağlık Bakanlığı tarafından "Merkezi Hastane Randevu Sistemi " (MHRS) vatandaşın hastaneden randevu alıp tedavi olması için kurulmuştur.

Bu sisteme bütün illerimizde geçilmedi. Bu sistem bütün illerde devreye girecektir. Hastaneler alo 182 aranıyor. 182 arandığı zaman hasta kendini tanıtıp TC kimlik numarasını söyleyip muayene olacağı yeri söyleyip randevu alabilecek. Karşısına canlı bir operatör çıkacaktır. Operatörümüz hemen bilgilerini girip randevusunu ayarlayabilecektir. Daha önce internet üzerinden oluyordu ama bu yine aynı şekilde devam edecek. Ama vatandaşımız bu konuya ne kadar çok çabuk adapte olursa biz o kadar daha çabuk sistemi oturtmuş oluruz. Bu MHRS sistemi hem interneti kullanamayan insanlar için hem de hasta veya hasta yakınının makine ile değil de insan ile muhatap olması için çok önemlidir. Bu sistemi 11 Temmuzda hayata geçireceğiz." dedi.,

Dr. Yaşar danışma bankolarının önündeki camları da kaldırarak vatandaşla eşit seviyede olmanın daha iyi sonuçlar verdiğini ifade ederek ; "Mesela danışma bankolarında artık camları önden kaldırdık. Vatandaşla oradaki görevliyi aynı seviyede tutuyoruz. Kimse kimseden üstün değildir. Böyle uygulamaların daha iyi sonuçlar verdiğini düşündüğümüz için böyle bir sisteme gidildi. Uygulanan illerimizde çok güzel sonuçlar alınmaktadır. Şırnak bu konuda daha şanslı olacaktır. Şırnak`ta vatandaşın sağlığa kavuşmasındaki duyarlılığı daha çok hassastır. Vatandaşımız gördüğü değişiklikleri çabuk benimsiyorlar. Bu yüzden değişiklikleri biz daha çabuk uygulama şansı buluyoruz. Vatandaşın bize güvenmesi çok önemlidir. " şeklinde konuştu.

Emcet Yalçın - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir