• DOLAR 32.572
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.874
  • ...
Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar Hatay'da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Ramazan ayında, uyguladığı şiddetin dozunu arttıran siyonist işgal çetesinin Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına tepki amaçlı İskenderun ilçesinde Kaptan Mehmet Paşa Cami önünde yapılan basın açıklamasında, siyonistlere lanet Filistinli Müslümanlara destek sloganları atıldı.

Burada bir konuşma yapan HÜDA PAR Hatay İl Başkanı İsa Emre, her zaman mazlum Filistin halkının yanında ve zalim siyonist işgal rejiminin karşısında olacaklarını söyledi.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İskenderun İlçe Başkanı Adem Öztürk, siyonist işgal rejimi her Ramazan ayında Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa’ya yönelik vahşi saldırılarını artırdıklarını dile getirdi.

Siyonistlerin Müslümanların bayrama buruk bir şekilde girmelerini hedeflediklerini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

“Mübarek Ramazan ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde de siyonistler Mescid-i Aksa’nın kudsiyet ve mahremiyetini çiğneyerek sabah namazında Aksa’ya her taraftan saldırıya geçtiler. Gerçek ve plastik mermilerin yanında gaz bombaları ile Mescitte namaz kılan cemaat ve murabıtlara saldırmış, bu saldırılarda yüzlerce Müslüman yaralanırken yüzlercesi de kaçırılarak esir edilmiştir.”

Saldırıları lanetlediklerini vurgulayan Öztürk, Aksa’nın izzeti için bedenlerini siper ederek şehadet şerbetini içen şehitlerin şehadetini tebrik etti.

Bütün Filistin topraklarında siyonist işgale karşı direnenlere selamlar gönderen Öztürk, “Davanız bizim davamız, acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimizdir.” Siyonist işgal devam ettiği müddetçe bu saldırılar ve acılar devam edecek, şehitler verilecek, yaralılar olacak, Filistinli kardeşlerimiz muhacir olacak, ümmet rahat yüzü görmeyecektir. Bu saldırı ve işgali bitirmeni yolu, iki devletli çözüm, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme safsataları değildir. Bunun böyle olmadığına tarih şahittir.” diye konuştu.

Bu işgal ve saldırıları bitirmenin tek yolunun Filistin topraklarında siyonist işgalin tamamen kaldırmak olduğunu işaret eden Öztürk, bütün Müslümanların Filistin halkının şerefli ve izzetli direnişine ses olmaları gerektiğini ifade etti.

“HÜDA PAR olarak her daim Kudüs davasının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bütün üyelerimizle Filistin’de yaşanan gelişmeleri yakından izliyor ve takip ediyoruz. Gelişmelere göre tavırlarımızı belirleyecek, bu işgal ve talana karşı hep birlikte karşı duracağız.” diyen Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hassaten Türkiye, bu saldırıları sona erdirip tekrarlanmaması için somut adımlar atmalıdır. Verilen söz ve vaatler ne olursa olsun, Kudüs davasına sırt çevirip siyonist rejimle ilişki kurulmamalıdır. Filistin’de normalleşme siyonist işgalin bitmesidir. Filistin’de ‘normalleşme’ işgalcilerin geldikleri yere geri dönmesidir. Dünyanın, siyonistleri devlet olarak tanımaktan vazgeçmesidir. Siyonistleri tanımanın ne Türkiye’ye ne Filistin halkına ne de ümmete bir faydası olmayacaktır. Aksine dünyevi ve uhrevi vebali büyüktür. Allah indinde kimse bunun hesabını veremez.” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir