• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Peygamber Sevdalısı Bingöl esnafından örnek davranış: Mevlid Haftasında ürünlerde indirime gittiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl esnafı, Hazreti Peygamber'in kutlu viladetinin sene-i devriyesi münasebetiyle bu haftaya özel ürünlerinde indirime gitti. Tatlıcıdan, şarküteriye, elektrikçiden zücaciyeciye, tesisatçısından tekstil ürünleri satıcılarına kadar birçok esnaf bu hayır halkasına katılarak örnek bir davranış sergiledi ve ürünlerinde indirim yaptı.

Hayat pahalılığı ve zamlardan şikâyetçi olunan bu günlerde indirime gidilmesi halk tarafından takdir topladı. İndirime giden esnaf, bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek diğer esnafa da indirime gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Bingöl Temsilciliği tarafından başlatılan uygulamaya esnafın olumlu yaklaştığını belirten İl Temsilcisi Şefik Börü, Mevlid Haftası nedeniyle indirime giden esnafı tebrik ederek böylesi hayırlı çalışmaların her yıl yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Börü, önümüzdeki yıllarda bu halkayı daha da genişletme hedefinde olduklarını dile getirdi.

"Kuran ve Sünnet ayı olması açısından Mevlid Haftası güzel farkındalık oluşturdu"

Börü, "Malumunuz Rahmet ayı Ramazan ayı içerisindeyiz. Birçok güzellik içerisindeyiz. Bunlardan biri de mevlid etkinliğinin bu aya tevafuk etmesi oldu. Bunula birlikte Kur'an ayı diyoruz. Bunun yanında Peygamber Efendimizin de hatırlanması açısından Mevlid Haftasının bu ayda olması güzel tevafuk oldu." ifadelerini kullandı.

"Bingöl esnafı bu Mevlid Haftasında güzel bir etkinlik oluşturdu"

Esnafın, hayat pahalılığının gündemde olduğu bir dönemde güzel bir uygulamaya imza attığını belirten Börü, "Tabi bu güzelliklerden birini de Bingöl'de esnaf kardeşlerimiz yaptı. Mevlid Haftası boyunca kimi esnaf tüm ürünlerinde, bazıları da kısmi ürünlerde indirime gitti. Tüm esnaf kardeşlerimiz yapmasa da bu farkındalığı anlayıp oluşturan tüm esnafımızdan Allah razı olsun." dedi.

Peygamber Sevdalıları Bingöl İl Temsilcisi Şefik Börü

"Hedefimizde bu hayır halkasını genişletmek var"

Börü son olarak, "İnşallah bu farkındalığı geliştirip diğer esnaf kardeşlerimizin de katılımıyla, diğer özel günler gibi bu günlerde de tüm esnafımız bu duyarlılığa sahip olur, hayırlı indirimler yaparlar. Hedefimizde halkayı genişleterek tüm esnafı bu hayra ortak etmek vardır." dedi.

Eyyüp Aşkın

"Efendimize olan sevgimizi ifade etme adına Mevlid Haftasında indirim kararı aldık"

Tatlı sektöründen Eyüp Aşkın, "Tatlı sektöründeyiz, malum bu hafta Mevlid Haftası. Biz de Efendimiz Aleyhisselam'a olan sevgimizi ifade etme adına müessese olarak indirim kararı aldık. Müslüman kardeşlerimiz daha uygun fiyata tatlı yesin diye bu kararı aldık. Hayırlara vesile olması temennisi ile herkese hatırlı Ramazanlar diliyorum." dedi.

Fırat Aleci

"Bize bu dini öğreten Resulullah hürmetine Mevlid Haftasında indirime gittik"

Bir başka tatlıcı Fırat Aleci ise şöyle konuştu:

Öncelikle tüm Bingöl esnafına selam olsun. Tatlı konusunda Ramazan ayında vatandaşımızın pek sofralarında bulunduramadığı bir ürün. Biz de üzerimize düşeni yapmak istedik. Bu açıdan Mevlid Haftası vesilesiyle herkesin sofrasında bir tatlı tabağı olsun diye indirime gittik. Bize bu dini öğreten, bu dini yaşatan Allah'ın Resulüne salat ve selam ederek bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Allah'ın bize verdiği rızıkları bütün vatandaşlarla paylaşmak adına bütün esnafa da sesleniyorum. Aynı tutumu onlardan da bekliyorum. Yaşadığımız bu zor dönemi hep birlikte el ele geçirmek için bütün insanları birlikteliğe davet ediyorum.

Hamdullah Gökalp

"Batıl günler için indirim yapan Müslümanlar, hayırlı günler için daha hassas olmalıdır"

Bu tür uygulamaların devamından yana olduklarını söyleyen şarküteri işletmecisi Hamdullah Gökalp,

"Efendimizin kutlu viladeti sebebiyle yapılan indirim teklifine bizler çok sevindik. Böyle uygulamaların diğer esnafımıza da örnek olmasını isteriz. Nice günler nedeniyle indirim yapanlar, böyle kutlu günler için indirim yapamayacaksa üzülürüz. Biz bu hayra ortak olduğumuz için gururluyuz. Yılbaşı, sevgililer günü gibi abuk subuk günlerde indirim yapılıyorken, biz Müslümanlar neden Mevlid Haftası gibi hayırlı günlerde indirim yapmayalım. Gerçekten çok güzle bir duygu, dileriz ki bütün esnaf arasında yıllar yılı sürecek bir uygulama olur." dedi.

Muhammed Kurtaran

"Bütün esnafa tavsiye ederim"

Muhammed Kurtaran isimli bir diğer esnaf ise, 14-21 Nisan Mevlid Haftası etkinliği nedeniyle indirime gittiklerini ve böyle bir uygulamaya gitmelerini bütün Bingöl esnafına tavsiye ettiğini söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir