• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Öğrenci velileri eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın Hürriyet Mahallesi sakinleri, mahallelerinde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu’nda okuyan çocuklarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulun kapasitesi kaldırmadığı gerekçesiyle başka okullara gönderileceğini söyleyerek okul önünde eylem yaptı.

 

Öğrenci velilerinden Sadiye Bademci, yaşanan olaya tepki göstererek, “Eğer, çocuklarımızı mahallemizdeki okuldan başka okula göndermeye çalışsalar kesinlikle göndermeyeceğiz. Çocuklarımız küçüktür ve küçük olduğundan dolayı mahallemizden çok uzak olan başka okullara gönderemeyiz. Her gün Batman’da çocuk kaçırılmaları ile ilgili haberler duyuyoruz. Bu durumda biz nasıl güvenip çocuklarımızı başka okullara gönderelim? Kışın karanlık çökene kadar okulda kalıyorlar ve mahallemizde olmasına rağmen çocuklarımızı okullarından almakta zorlanıyoruz. Başka okula çocuklarımızı göndermeye çalışsalar göndermeyeceğiz ve bundan milli eğitim sorumludur” dedi.

 

Bir başka öğrenci velisi olan Gülistan Cengiz ise, “Hiç kimsenin bizleri böyle perişan etmeye hakkı yoktur. Yarıyıl tatili olmadan çocuklarımızı başka okullara göndermek istiyorlar. Maddi durumumuz da yok çocuklarımıza servis tutalım. Yetkililerden bizlere bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Çocuklarımızı mahallemizdeki okuldan başka okullara göndermeye kimsenin hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.

 

Çarşı Mahallesi Muhtarı Cemal Çerçe de, “Bizim mahallemizde sadece bir okul var ve dört mahallenin çocukları Hürriyet İlkokuluna gönderiliyor. Bizler çocuklarımızı okula göndermek istiyoruz. Ancak mahallemizin dışındaki okullara göndermek isteseler de onları göndermeyeceğiz. Suç ise suç işlemiş olacağız. Bizler mahallemizde okul istiyoruz. Çocuklarımızı başka okullara göndermek istemiyoruz. Bize okulun kapasitesinin kaldırmadığını söylüyorlar. Bu civarda başka okul yoktur ki çocuklarımızı okula gönderelim. Bizden bir hafta içerisinde okulu boşaltmamızı istiyorlar. Bizler burada okul yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir