• DOLAR 32.523
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2492.541
  • ...
Umut Kervanı’ndan yetim çocuklar için “bir iyilik bir tebessüm ol" etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaptığı yardım faaliyetleriyle zenginler ile fakirler arasında köprü görevini üstlenen Siirt Umut Kervanı "Yetimlere bir iyilik bir tebessüm ol etkinliği " temasıyla yetim ailelerinin çocuklarını sevindirmek ve unutulmadıklarını hatırlatmak amacıyla güzel bir program düzenledi.

Anneleriyle birlikte bayram şekerleri,  çikolata ve nakdi yardımı almaya gelen çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken, her bir çocuk için verilen nakdi yardımla giysi ve ayakkabı alındı.

Her yıl Ramazan ayının 15’nci gününde olduğu gibi bu yıl da dünya yetimler günü münasebeti le bura bir program düzenlediklerini ifade eden Umut kervanı Başkanı Ramazan Tokdemir, hayırseverlere bu Ramazan ayında yapılacak hayra ortak olmaya davet etti.

 

"Ramazan ayında hayırseverlerimizi yapılacak her hayra ortak olmaya davet ediyoruz"

Yetim çocuklarımızın kimsesiz ve sahipsiz olmadıklarını anlamalarını istedikleri için böyle program düzenlediklerini ifade eden Tokdemir, “Bayramın yaklaşması münasebeti ile hazırlamış olduğumuz hediyelik şeker ve tatlı kutularının verdik. Bunu yanında ayakkabı ve giysi alabilmeleri için de nakdi yardımda bulunduk. Bu şekilde mutlu olmalarını istedik. Peygamber Efendimiz Sallalahu Aleyhi Vesellem hadisi şerifinde şöyle buyuruyor: “Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır.” Bu vesileyle maddi durumu iyi olan hayırseverlerimizi bu hayra ortak olmaya davet ediyoruz. Bize yardımcı olsunlar, çünkü bu ay rahmet ve bereket ayıdır.” ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimizin yetim çocuklara davranışını örnek almalıyız"

Yetimler haftası münasebeti ile düzenlemiş oldukları “yetimler için bir iyilik bir tebessüm de sen ol” etkinliğiyle yetim çocuklarla güzel bir vakit geçirdiklerini ifade eden Umut Kervanı kadın gönüllüsü Esma Tokdemir, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

Erkinliğimizde çocuklarla sohbet ettik ve çok güzel bir vakit geçirdik, onlar için hediyeler hazırladık. Hediyelerimizin içerisinde ilk bayram harçlıkları, şekerleri, güzel tatlılar ve okuya bilecekleri kitaplar hediye ettik. Burada yetim çocuklarımızın güzel bir bayram hazırlığının içerisine girmelerini arzu ettik. Bayramın neşesini ve bundan eksik kalmamalarını istedik. Bu gibi programlar inşallah devam edecek. Bizlerde peygamber Efendimizin yetim çocuklara davranışını kendimize örnek edinmemiz gerekiyor. Rabbim bu hayırda bize destek veren hayırseverlerden razı olsun.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir