• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu’ndan ölen mahkûma ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, Silivri cezaevinden kalp krizi geçirdiği beyanıyla yoğun bakıma kaldırıldıktan iki gün sonra ölen Batmanlı Ferhan Yılmaz isimli mahkûmun yoğun bakımdaki görüntüleri ile ailesinin açıklamalarının mahkumun ölüm şekli ile ilgili ciddi tartışmalara sebep olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Cenazeyi teslim alan Yılmaz ailesi, Ferhan Yılmaz'ın vücudunda çok sayıda darp izi olduğunu, ona işkence edildiğini iddia ederek ölümünden cezaevi idaresini sorumlu tutuyor. Ayrıca Ferhan Yılmaz’ın cezaevinde beraber kaldığı mahkûm yakınlarının kamuoyuna yansıyan beyanları da şüphelerin pekişmesine katkı sunuyor. Bunlara mukabil Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ayrı ayrı yazılı açıklamalarda bulunarak Ferhan Yılmaz'ın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında herhangi bir darp, cebir, kesici, delici alet izine rastlanmadığını duyurdu.” denildi.

“Kapsamlı soruşturma başlatılmalı”

Mahkumun ölümünün şüpheli olduğu vurgulanan açıklamada, “Tüm bu açıklamaların sonucunda; 28 yaşındaki bir genç –üstelik de tahliye olacağı gün- cenazesi cezaevinden çıkıyor. İdare ‘kalp krizi’ diyor ama yoğun bakımdaki görüntü ve yakınlarının beyanı çok ciddi şüpheler uyandırıyor. Bu nedenle konunun çok boyutlu soruşturulması, varsa kusurlular hakkında vakit geçirmeden işlemlerin başlatılması gerekmektedir. Konunun hassasiyetine binaen olayın acilen açığa kavuşturulması için başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili birim ve Bakanlıkların kapsamlı bir soruşturma başlatılmalarını, ayrıca kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir