• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa saldırısı İstanbul'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından işgalci israilin İstanbul başkonsolosluğu önünde düzenlenen basın açıklamasına Hamas yetkililerinden Talal Nassar, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu ve çok sayıda Kudüs sevdalısı katıldı.

Mehmet Gömeç

Mehmet Gömeç'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu'nun okuduğu basın açıklaması ile devam etti.

"Sadece Filistinli kardeşlerimiz değil tüm Müslümanların izzeti çiğneniyor"

Yaroğlu, "Zulmün ve terörün tüm yüzlerini gördüğümüz zamanlardan geçmekteyiz. İslam âlemi ve mazlum coğrafyalar her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ediyor. Yönümüzü nereye dönersek bir yakarış, bir feryat yüreklerimizi sızlatıyor. Atılması gereken adımlar geciktikçe üzerimizdeki vebal büyüyor. İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescid- Aksa'mız her gün terörist israil ve Yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyor. Sadece Filistinli kardeşlerimiz değil tüm Müslümanların izzeti çiğneniyor. İslam toprakları her gün kan ağlıyor." dedi.

AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu

Tüm israilliler Filistin topraklarında işlenen her suça ortaktır"

Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa'nın her gün artan bir saldırıya maruz kaldığını belirten Yaroğlu, "Bu sabahın ilk saatlerinde ibadet eden Müslüman kardeşlerimize plastik mermiler, gaz bombaları ile saldırarak Mescid-i Aksa'yı necis ayaklarıyla kirleten israil, 200'den fazla kardeşimizi yaralamış, 450'den fazla kardeşimizi de gözaltına almıştır. Sivil veya asker fark etmez tüm israilliler Filistin topraklarında işlenen her suça ortaktır. Tapınakçı Yahudilerin günler öncesinden yaptıkları çağrılar ve gerilimi yükseltme çabaları bu sabah itibarıyla meyvesini vermiş, siyonist eller bir kez daha Ramazan ayında mahremimizi kirletmiştir." diye konuştu.

 

"Siyonistlerle normalleşmek Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara fiilen ortak olmaktır"

Katil israilin tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına, saldırılarına, asimile çalışmalarına, işgale ve apaçık zulümlerine devam ettiğini, bunun yanında İslam ülkeleriyle normalleşme adımları attığını vurgulayan Yaroğlu, "Mart ayında cumhurbaşkanı Hertzog ülkemize davet edilmiş, gerçekleşen ziyaretle alnımıza kara bir leke sürülmüştür. Büyük israil hayalinden vazgeçmeyen, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, bilhassa Müslümanların kutsal günlerinde azgınlıklarını arttıran, uluslararası sularda 10 vatandaşımızı katleden israil ile normalleşmek Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara fiilen ortak olmaktır." şeklinde konuştu.

Hamas yetkililerinden Talal Nassar,

"Topraklarımızın bir karışını siyonistlere vermeyeceğiz ve Filistin özgür olana kadar nöbetimize devam edeceğiz"

Ümmetin evlatları olan Müslümanların Mescid-i Aksa'nın gerçek sahipleri olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Hamas yetkililerinden Talal Nassar, şöyle konuştu:

Kudüs, ilk önce Hazreti Ömer'in fethettiği, ardından Selahaddin Eyyubi'nin fethettiği, Abdülhamit Han'ın bize emaneti olan Kudüs'ü koruyacağız ve bir karış toprağı bile asla vermeyeceğiz. Buradan ilan ediyoruz ki, Filistin halkının mukavemeti olarak asla siyonistlere boyun eğmeyeceğiz. Allah'ın izniyle Filistin topraklarını özgürleştireceğiz. Şunu da özellikle ifade etmek gerekiyor ki, Mavi Marmara'da şehid olan şehidlerin kanlarını yücelteceğiz. Bizler Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı savunuyor, israili de kabul etmiyoruz. Allah'ın izniyle Filistin özgür olana kadar nöbetimize devam edeceğiz.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı

"Türkiye'nin israil ile normalleşme adımlarını kınıyor, bundan derhal vazgeçmeye davet ediyoruz"

"Cesaretiyle zulmün karşısında olan, merhametiyle mazluma kol kanat geren, ruhuyla Filistin sokaklarında dolaşan, direnişiyle Mescid-i Aksa'ya göğsünü siper eden, bir gözü daima israilin üstünde, kulağı daima Kudüs'ten gelecek olan haberde olan aziz kardeşlerim! Sizleri, duruşunuzu, direnişi ve İslam âlemi söz konusu olduğunda hayatı daima tetikte yaşayışınız saygıyla, muhabbetle selamlıyorum." diyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, "Buradan bir Müslüman olarak, vicdanı olan bir insan olarak devlet yetkililerimize bir kez daha şu tarihi uyarıyı yapmak istiyorum. Her Ramazan israilin zalimce muameleleri sebebiyle burada toplanıyoruz. Toplanmaktan, hakikati haykırmaktan asla vazgeçmeyiz. Ancak israilin takındığı tavırların hangisi normalde biz Türkiye olarak israil ile normalleşmeye çalışıyoruz. Postallarıyla Mescid-i Aksa'ya girmeleri normal mi ki israil ile normalleşme derdi ve telaşı içerisindeyiz. İktidar yetkililerine derhal bu tavırdan uzaklaşmasını tavsiye ediyoruz. Bu tavırlarını şiddetle kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Alanda toplananları İslam birliğini kurmaya davet ederek bunun için söz alan Yazıcı, kurulacak İslam birliğinin sadece Müslümanlara huzur ve barışı değil, kurulacak yeni dünya düzeniyle dini, ırkı, inancı, mezhebi, ideolojisi ne olursa olsun herkes için huzur ve barış getireceğini ifade etti.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik

"İsrail diye bir devlet yoktur ve onun başkenti cehennemin dibidir"

Gençlere seslenerek heyecanlarını hiç kaybetmemeleri tavsiyesinde bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik de şu ifadeleri kullandı:

İslam'ın cesur gençleri burada başkanlarımız mesaj veriyor ama ben diyorum ki, sizin burada oluşunuz, burada toplanmanız en güzel mesajdır. Sizin burada olmanız, Selahaddinlerin bitmediğinin en güzel göstergesidir. En güzel mesajı siz verdiniz. Gençler! Heyecanınızı hiçbir zaman kaybetmeyin. Zalimlere olan öfkeniz hiçbir zaman dinmesin. Birileri sizin için 'gecenin bir yarısında geldiniz, toplandınız, birkaç slogan attınız ne oldu?' derlerse onlara şunu söyleyin; 1400 yıl Allah Resulü Aleyhissalatu Vesselamın ashabı peygamberine kilometrelerce öteden selam göndermişti. Şimdi bizde hep birlikte İstanbul'dan Kudüslü ve Gazzeli kardeşlerimize selam gönderiyoruz. İnanıyoruz ki, o gün selamı ulaştıran Allah bugün de bizim selamımızı oradaki kardeşlerimize ulaştıracaktır. ‌Normalleşme diyorlar, biz normaliz. 70 yıldır normal davranıyoruz. Onlar zalim biz hakkın taraftarıyız. Biz zalimle asla dost olmayız. Bizim normalimiz budur. Onlarla 70 yıldır normaliz ve normal davranıyoruz. İşgalci siyonistlere diyor ki, biz sizi tanımıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin deyimiyle, 'israil diye bir devlet yoktur! Onun başkenti ancak cehennemin dibidir.

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu

"12 yaşındaki bir çocuktan korkan teröristler büyük bir paranoya ve korku içerisindedir"

Programda bir konuşma yapan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu da, "Mavi Marmara ile denizden fetih için gittik. Havadan uçakla fetih için gittik. İnşallah bundan sonra da karadan giderek Kudüs'ün fethi bize nasip olacak. 12 yaşındaki bir çocuktan korkan teröristler büyük bir paranoya ve korku içerisindedir. Rabbimizden duamız odur ki bu Ramazan ayında Kudüs'ün fethini bize nasip etmesidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir