• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Tüm engelleme çabalarına rağmen 50 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da Cuma namazına durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden, işgal altındaki Kudüs'ten ve Batı Şeria bölgesinden on binlerce Filistinli Cuma namazlarını Mescidi Aksa'da kılmak için akın etti.

Ramazan'ın ikinci Cuması'nda, siyonist işgalcilerin tüm tahrik ve engellemelerine rağmen yine de Cuma namazında 50 bin kişinin toplandığı belirtildi. 

Siyonist işgal rejiminin, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için sur kapılarında, Mescidi Aksa'ya çıkan caddelerde ve mukaddes mekânı saran mahallelerde oluşturdukları kontrol noktalarında denetim bahanesiyle insanların geçişini ve ilerlemelerini zorlaştırmak için çeşitli yollara başvurduğu görüldü.

Siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa'ya sabah namazı sonrasında yaptıkları baskında da burayı adeta savaş alanına dönüştürmüş, cemaate mermilerle, gaz ve ses bombalarıyla saldırmış, sonra Kıble Camisi'nin içine girerek burada itikafa girmiş olan 2 bin kişi de dahil olmak üzere bütün herkese saldırmış, sonra da 400 kişiyi alıkoymuşlardı. 

İşgalcilerin sabahki saldırılarında 152 kişinin yaralı olarak hastanelere nakledildiği, bazı kişilere de olay yerinde müdahale edildiği bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir