• DOLAR 32.543
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2489.615
  • ...
Karaismailoğlu: Eğiste Hadimi Viyadüğü’nde çalışmaların yüzde 72'si tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eğiste Hadimi Viyadüğü şantiyesindeki incelemelerinin ardından açıklama yaptı.

Eğiste Hadimi Viyadüğü’nün Türkiye’nin ulaşım alanında yapımı devam eden en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsünü inşa ederek Toroslara adeta bir mühür vuruyoruz. Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi’ni kesintisiz şekilde birbirine bağlıyoruz. Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu üzerinde inşa ettiğimiz bu viyadüğümüz; ülkemizin en yüksek ayak yüksekliğine sahip olmasının yanı sıra yine ülkemizin en uzun dengeli konsol köprüsü olarak da tarihe geçecek ve simge yapılarımızdan biri olacak. Proje kapsamında 1.372 metre uzunluğunda, 166 metre yüksekliğinde, 27 metre genişliğinde, 9 açıklıklı, dengeli konsol tipinde çift viyadük; Türkiye’nin en uzun ve en yüksek dengeli konsollu köprüsünü inşa ediyoruz. Yapım çalışmaları kapsamında kenar ayaklar ve orta ayaklarda temel ve elevasyon imalatları ile sol eksende üstyapı imalatlarının tamamını bitirdik. Sağ eksende ise üstyapıda; 852 metre ilerleme gerçekleştirdik. Yani toplamda sağ ve sol köprüde 2 bin 224 metre üstyapı ilerlemesine karşılık; projede yüzde 72 gerçekleşme sağladık.” 

Geriye kalan 520 metre üstyapı imalatını da bu yıl içinde tamamlamayı ve Eğiste Hadimi Viyadüğünü Kasım 2022 trafiğe açmayı planladıklarını açıklayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Eğiste Viyadüğü’nün tamamlanmasıyla birlikte, seyahat süresinin 20 dakika kısalacağını söyledi. “Bunun yanı sıra, Türkiye’nin kuzey ve güney aksının en önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zaman ve seyahat konforu en üst seviyeye çıkacaktır” diyen Karaismailoğlu, “Dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi geçişindeki ulaşım rahatlayarak, bu bölge artık sürücülerin ‘korkulu rüyası’ olmaktan çıkarak trafik, can ve mal güvenliği en üst seviyeye yükselecektir” dedi.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir