• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Adana’da cami imamından örnek davranış, çocuklara...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Camide başlatılan etkinlikler, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Camide görev yapan imam ve müezzin, çocuklara camiyi sevdirmek ve camiye gelen çocuk sayısını artırmak için yaptıkları farklı etkinliklerle dereceye girenlere çeşitli ödüller veriyor.

Cami önünde verilen iftar programına çocuklar aileleriyle birlikte katılım sağladı. Etkinlikle ilgili bilgi veren cami İmam Hatibi Emrullah Sarman, camiye gelen Kur’an talebelerine yönelik iftar programı düzenlediklerini söyledi.

Üç buçuk yıldır Kuba Cami'nde hizmet ettiğini belirten Sarman, amaçlarının, gençlerin vatana, millete, İslam’a hayırlı bir nefer olabilmesini sağlamak olduğunu, buna bağlı olarak; halı saha maçları, ders çalışma ortamları, Kur’an’ı Kerim programı, gündüzlü hafızlık eğitimi programlarıyla gençleri eğittiklerini belirtti.

Ramazan öncesi, ailesiyle birlikte teravihe geleceklere ödül müjdesi verdiğini ifade eden Sarman, "Oruç tutmak, yanında arkadaşını getirmek, namaz sureleri ezberlemek artı puan kaydıyla, çocuklarımıza Ramazan Bayramının 1.günü, bayram harçlığı olarak birinciye bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL ödül vermek ve diğer çocuklarımızın her birine ayrı ayrı sürpriz hediyeler vermek üzere böyle bir program başlattık.

Hayatın doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin, faydalı ile zararlının, adaletle zulmün mücadelesinden ibaret olduğunu, İslam’ın sadece Müslümanlara değil, bütün dünyaya huzur ve barış getirecek değerleri bünyesinde taşıdığını söyleyen Sarman, “Gençler de bu barışın teminatıdır. Barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur tüm insanlığın ortak talebidir. Müslüman gençlerin de bu değerleri taşımaları bir zorunluluktur. Bizlerde, bu inanç ve azimle Kuba Camimizde, gençlerin yetişmesi için gayret etmekteyiz. Yüzlerce çalışma yapabilir, binlerce gence ulaşabiliriz ama bizim hedefimiz bir gence ulaşmaktır. Bir gencin namazına, Kur'an öğrenmesine, hidayetine ve günahtan uzak durmasına vesile olmaktır. Çünkü peygamber efendimiz buyuruyor ki: “Bir insanın hidayetine vesile olan, bütün insanların hidayetine vesile olmuş gibidir.” İşte bizde, ömür boyu o hidayetine vesile olacağımız bir genci arıyoruz ve bunun için gayret etmekteyiz. Çünkü biz biliyoruz ki bir milletin asıl gücü ne tankıdır ne topudur, bir milletin asıl gücü imanlı ve inançlı evlatlarıdır.” diye konuştu.

İftar yemeğine katılan Tuna Taştimur, camiye gelmeleri, sevap kazanmaları ve namaz kılmaları için hocalarının onlara iftar yemeği verdiğini söyledi. Teravihe anneannesi, ablası ve kardeşiyle geldiğini, bugün ise arkadaşlarını da getirdiğini ve Emrullah Hocayı çok sevdiğini ifade eden Taştimur, “Hocamız bize her şeyi öğretiyor. Çok seviyorum onu. Allah ondan razı olsun.” dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir