• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Doğulu çocuklar denizle tanıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL –Diyarbakır, Şanlıurfa, Van ve Mardin'den İstanbul'a gelen öğrenciler tekneyle boğaz turu yaptı.Valilikler tarafından belirlenen ve İstanbul'a ilk kez gelen öğrenciler, boğazın güzelliğiyle  ve denizle de tanışmış oldu.

 

İstanbul’u ve müzeleri ilgiyle gezen çocuklara Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürü Çetin Aslan ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili eşlik etti.

 

Ayasofya Müzesi önünde toplu fotoğraf çekiminin ardından rehberler eşliğinde Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı’nı gezen öğrenciler,        tarihi kitaplardan ve güncel dizilerden öğrendiklerini söyleyerek, ekranlarda seyrettikleri yerlere ve özellikle de padişah türbelerine büyük bir ilgi gösterdi.

 

"Çocuklarda Müze Bilinci Oluşturuyoruz"

Gelecek nesiller için müze bilinci oluşturmasının önemine vurgu yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Ayasofya Müzesi önünde yaptığı açıklamada çocukları ilk defa bulundukları illerden dışarı çıkarak İstanbul’u görmelerini sağladıklarını söyledi.

 

Organizasyona Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin de (TÜRSAB) destek verdiğini belirten Arıcı, “Bize bırakılan kültürel mirası onlar aracılığı ile ileriki nesillere nasıl aktarılacağını göstermiş oluyoruz” dedi.

 

Müze gezilerinin ardından Kabataş İskelesi'ne gelen 87 ilköğretim ve lise öğrencisi, tekneye binerek boğaz turuna çıktı.

İstanbul Boğazı'nı ilk kez gören öğrenciler, teknede hatıra fotoğrafı çektirdi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir