• DOLAR 32.591
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2512.844
  • ...
HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Maden yatakları konusunda ayrışma birlikte harekete zarar verir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maden rezervlerinin ihalesi için ilçede gerçekleştirilen toplantı hakkında da konuşan Kavaklı, Maden ilçesinde yapılan toplantının şehrin paydaşlarının birlikte hareket etmesi fikrine engel olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Kavaklı, Elazığ Ticaret Sanayi Odası organizesinde yapılan toplantıya davet edilenlerin, Maden ilçesindeki maden rezervinin izabe tesisinin yerinde kurulması için ihale şartlarına eklenmesini istediklerini aktardı.

Kavaklı, "Unutulmamalıdır ki bu maden rezervinin şehre büyük katkısı olacaktır. Asıl dikkat edilmesi gereken konu çıkarılacak cevherin yerinde işletilmesinin sağlanmasıdır. Elazığ'ın yer altı zenginlikleri ile marka haline gelmesi ve gözde bir şehir olması hepimizin görevidir. Bu konuda birlikte hareket etmek ve gücümüzü birleştirmek zorundayız. İstekler ve talepler tümden değerlendirilmeli, Ankara'nın gündemine taşıyarak şehre mükemmel bir şekilde kazandırılmalıdır. Ayrışmak ve ötekileşmekle yer altı zenginliklerimiz sahipsiz bırakılmamalıdır." dedi.

Kentin bir diğer sorunu olan don olayına dikkat çeken Kavaklı, çiftçilerin zararlarının karşılanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte çiçek açan ağaçlara don vurduğunu söyleyen Kavaklı, Elâzığ ilinin kaysı ihtiyacının büyük oranda Baskil ilçesinden karşılandığını ancak don vurması nedeniyle kayısı çiçeklerinin büyük zarar gördüğünü belirtti.

Yaşanan don olayı nedeniyle zarar gören çiftçilerin zararlarının telafi edilmesi için adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Kavaklı, "Zarar gören kaysı ağaçlarının tespiti ivedilikle yapılmalıdır. Çiftçilerimizin gelir kaynağı olan bu ağaçların zararı telafi edilmeli, üretime devam etmeleri için zararları karşılanarak gelecek yıllar için güven verilmelidir." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir