• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her sene çeşitli etkinlikler eşliğinde kutlanan '15 Nisan Ağrı’nın Kurtuluş' unun 104'üncü yıl dönümü nedeni ile kentte farklı etkinlikler gerçekleştirilerek kutlandı.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan programda saygı duruşu, açılış konuşmaları, geçmişten günümüze Ağrı’yı anlatan sinevizyon gösterimi ve ödül taktimler gerçekleştirildi.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programın ardından, Ağrı Millet Bahçesinde toplanan vatandaşlara Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Solo Türk de gökyüzünde nefes kesen gösteri uçuşları yaptı.

Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, bu gün birçok ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sayan, "Bugün 15 Nisan Ağrı ilimizin kurtuluşunun 104'üncü yıldönümü. Büyük etkinliklerle kutladık, hem Üniversitede, hem Valilikle, Belediye ile ortak olarak. Çok güzel etkinlikler yaptık, paneller düzenlendi, aynı zamanda uçak gösterileri oldu. Burada da vatandaşlarımız ile beraber bayramımızı coşkulu bir şekilde kutladı. Bu bayram bizim için çok önemli, dedelerimizin, atalarımızın bizlere bu toprakları hangi şartlarda kazandıklarını her yıl tekrarlayarak öğreniyoruz. Bizim için tarihi bir ders oluyor. Ve biz bu mirası başkalarına kaptırmamak için mücadelemize devam ediyoruz. Onlar nasıl mücadele edip bu güne getirmişlerse bizler de bundan sonraya götürmeye çalışıyoruz. Bütün Ağrı halkının "15 Nisan Kurtuluş Bayramı"nı tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu gün çok ilkler yaşadık, bu gün hem üniversitede Osmanlı arşivini açtık, hem orada cumhuriyet arşivinin belgeleri var, hem Osmanlı arşivinin belgeleri var." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir