• DOLAR 32.49
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2491.3
  • ...
HÜDA PAR, Barzani`nin Partisi (PDK)`yi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ve beraberindeki heyet, Hewlêr/Erbil’de bulunan Parti Demokrat Kürdistan (PDK) merkezini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini bir önceki dönem Kürdistan Meclisi Başkanlığını yapan ve hem partinin Merkez Şura Üyesi hem de Dış İşlerinden Sorumlu Başkanı Dr. Kemal Kerkuki ile parti üst yönetimi karşıladı.
 
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, yeni bir parti kurduklarını, ancak camia olarak uzun bir geçmişlerinin olduğunu, içinde bulundukları şartlar sebebiyle çevrelerinde aynı kaderi paylaşan parti ve hareketlerle sağlıklı bir alakaya geçemediklerini, bundan sonra insanlığa ve toplumun huzuruna katkı sunacaklarına inandıkları her hareket ve partiyle yakın bir ilişki içinde olmak ve sorunları beraber çözmek istediklerini dile getirdi.
 
Dr. Kemal Kerkuki ise, HÜDA PAR’ın kendilerini ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduklarını, parti olarak Kürdistan’da faaliyet yürüten tüm hareketlerle olumlu ilişkiler içinde bulunmak istediklerini, kendilerinin yapmak istediklerini HÜDA PAR’ın yaptığını, bu vesileyle daha ciddi ve güzel ilişkilerinin olmasını umduğunu ifade etti.
 
M. Bahattin Temel, PDK’nin Irak Kürdistan`ının eski ve güçlü bir partisi olduğunu bu nedenle kendilerine daha fazla sorumluluk düştüğüne inandıklarını, toplumsal huzur ve dengenin sağlanması için yoğun bir çaba içinde olduklarını, bu konuda beraber hareket edilmesi halinde bölgesel birçok sorunun aile içinde hal olmasının muhtemel olduğunu izah etti. 
 
Berzani’nin partisi olan PDK, Irak Kürdistan`ının en güçlü partisi olup, Bölge Meclisi Başkanlığını Mesut Berzani yürütmektedir.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir