• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Siirt halkı sokak köpeklerinin yeni gömülen çocuk mezarlarını eşelemesinden endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt Alan Mahallesi Şeyh Faraç Camii karşısında yer alan Zevye Mezarlığı, başıboş köpekler tarafından mesken tutuldu. Sayısı 7-8’den fazla olan köpekten oluşan sürü, mezarlığa gelen vatandaşlara saldırıp tehlike oluştururken, özellikle yeni gömülen çocuk mezarlarının köpekler tarafından eşilmesi mezarlık sahiplerini tedirgin ediyor.

Köpekler annesiyle beraber mezarlığa gelen bir çocuğa saldırdı

Köpeklerin mezarlıkta bulunmasının yanlış olduğunu ve mezarlığa gelen insanlara tehlike arz ettiğini ifade eden emekli öğretmen Mehmet Cahit Demir, kaygılarını şu sözlerle aktardı:

“Bütün ailem bu mezarlıkta bulunuyor ve sürekli onları ziyarete geliyorum. Geçenlerde birkaç köpek gördüm, belki yanlışlıkla gelmişlerdir, sonra giderler diye düşündüm ama daha sonra öyle olmadığını gördüm, sürü olmuşlar. Çocuklara zarar verebilirler. Hatta dün annesiyle beraber mezarlığa gelen bir çocuğa saldırdılar, köpeklerin elinden zor kaçtılar. Allah’tan o sırada ben ordaydım, köpekleri kovalayıp uzaklaştırdım. Diğer günler bu şekilde kalabalık değil, çocuklara zarar verebilirler. Hatta ölülerimize de zarar verebilirler.” dedi.

İnsanoğlu tüm mahlûkatın en şereflisidir. Ölüsü de dirisi de şereflidir

Çocuk mezarlarının derin kazılmadığını bu nedenle kokuya hassas olan köpeklerin çocuk mezarlarını eşelediğine dikkat çeken Demir, tepkisini şu sözlerle ifade etti.

“Köpeklerin çocuk mezarlarını eşelediğine şahit oldum. Ben gerekli yerlere müracaat ettim ama hepsi ‘biz köpeklere dokunamayız’ 3 tane köpeği alıp bir barınağa koyamıyorsanız yazıklar olsun. Çünkü insanoğlu tüm mahlûkatın en şereflisidir. Ölüsü de dirisi de şereflidir. Bir köpeğin mezarlıkta dolaşması hiç güzel bir şey değildir. Bu nedenle çok öfkeliyim çünkü yetkililer, hiçbir şey yapamayacaklarını söylüyorlar.”

Köpeklerin bu şekilde mezarlıkta bulunması çok günah

Köpeklerin sadece mezarlıkta değil mahalle de de kendilerini rahatsız ettiğinden yakınan Abdülaziz Akgül, “Köpeklerin bu şekilde mezarlıkta bulunması çok günah, biz demiyoruz ki köpekleri öldürün onlarda bizim gibi bir canlıdır ama köpeklere sahip çıksınlar. Az önce mezarlığa geldiğimde köpeğin bir tanesi bir mezarın üstünde yatıyordu ben çıkardım.” ifadelerini kullandı.

Köpek bizim inancımızda necistir, mezarlığa girmemesi gerekir

Çocukluk dönemlerinde anne ve babasının mezarına gelen ve sadece mezarlıkta tükürdüğü için Siirtli bir vatandaş tarafından kendisine kızıldığını anlatan Maruf Akgül, mezarlık ve ölülere duyulan saygıyı şu sözlerle anlattı:

“Şimdi soruyorum benim tükürmem ile köpeğin bir olur mu? Köpek bize dokunduğunda 7 kez dokunduğu yeri toprakla yıkamak zorundayız. Köpek necistir, mezarlığa girmemesi gerekir, anne, baba ve bütün ailemizin mezarları buradadır. Biz öldüğümüzde buraya gömüleceğiz onlarda öldüğünde buraya gömülecekler. Köpekler için bir barınak yapsınlar.” şeklinde konuştu (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir