• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
EN GÜZEL TERBİYE İSLAM’DA!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Kur’an’da, “Allah sizi annelerinizin karnından hiçbir şey bilmezler olarak çıkardı” buyurulmaktadır. Böylece insanın öğrenmeye ve terbiyeye olan ihtiyacı dile getirilir. Mesela hayvanlar dünyaya gelmelerinden kısa bir süre sonra hayat şartlarına uyum gösterirken insan bir-iki senede anca ayağa kalkabilir. Kendini idare edecek seviyeye on-on beş yaşından sonra gelir. Hayatı boyunca da öğrenmeye muhtaçtır. Bu esasa dayanarak yola çıkarsak,  miniklerinizin sizlere birer emanet olarak verildiğini, tertemiz kalplerinin sizlerin verdiği her şeyi almaya yatkın olduğunu anlamış oluruz.

Eğer çocuğunuzu iyiliğe alıştırır, güzel şeyler öğretirseniz iyilik üzerine büyür. Bu imkansız değil!

Çocuğun eğitimi yetiştirilip terbiye edilmesi önemli bir yere sahiptir. Hz. Ali “Evladınızı bulunduğunuz zamandan başka bir zaman için talim ve terbiye ediniz. Çünkü onlar sizin zamanınızdan başka bir zaman için halk olunmuşlardır. Çocuğun terbiyesinde sakın kusur gösterme; zira o, senin zamanından başka zaman için yaratılmıştır” buyurmuştur.  Bütün bu prensipler tabii ki İslam’ da mevcuttur. Miniğinizi güzel terbiye üzerine büyütürseniz dünya da  ahirette de mesut olur.

Kur’an ve sünnet baştanbaşa insanı yüceltecek esaslardan ibarettir. Bunun içindir ki, çocuğun babası üzerindeki haklardan biri, kendine Kur’an eğitimi verilmesidir.

İslam ile terbiye olmamız ve terbiye etmemiz duasıyla…

Bu haberler de ilginizi çekebilir