• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mescid-i Aksa saldırılarını kınayacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Filistinli direnişçilerin eylemlerini ‘terör saldırısı’ olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejimi sözde cumhurbaşkanını arayarak saldırıları kınadığını belirtmişti. İşgal çetesinin sabaha karşı başlayan saldırıları karşısında sessizliğini koruyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mescid-i Aksa’da işgalci terörünü kınayıp kınamayacağı merak konusu oldu.

Yaralılara müdahale eden sağlık ekiplerine de saldırdı

Siyonist işgal rejimi sözde polisi, Yahudi grupların Hamursuz Bayramı'ndaki kurban kesimini Mescid-i Aksa avlularında yapacaklarına ilişkin tehditlerinin ardından, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldırdı. İşgalciler, Kıble mescidi içine yoğun bir şekilde gaz ve ses bombası attı. Saldırılarda şu ana kadar en az 150 Filistinli yaralandı. Siyonist işgal rejimi sözde polisleri, yaralılara müdahale eden sağlık ekiplerine de saldırdı. İşgalciler ambulansların yaralıları almasını engelledi. 

Kudüslü avukat Muhammed Mahmud da alıkonulanların sayısının 400'e ulaştığını ve otobüsle “Mazudat Adumim” karakoluna nakledildiklerini ifade etti.

İşgal medyası "Şu anda Mescid-i Aksa'da gördüğümüz manzaralar geçen yıl yaşananlarla tamamen aynı, yani "savaş"a gidiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan’ın Mescid-i Aksa ricası karşılık bulmadı!

Geçtiğimiz günlerde siyonist işgal rejimi sözde Cumhurbaşkanı siyonist Isaac Herzog ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistinli direnişçilerin eylemlerini ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirmiş ve eylemleri kınadığını belirtmişti. İşgal rejiminden Mescid-i Aksa için de ricada bulanan Erdoğan, Müslümanların girişlerinin engellenmemesini istemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüntüleri de kınayacak mı?

Erdoğan’ın ricasına gaz bombaları ile karşılık veren işgal çetesi Müslümanların ilk kıblesinde onlarca Müslümanı yaraladı ve alıkoydu. Kadın ve çocuklara da saldıran işgal rejimi, normalleşme adımlarından cesaret aldığını bir kez daha ortaya koydu. Filistinli direnişçilerin eylemlerini kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işgal çetesinin saldırılarını kınayıp kınamayacağı merak konusu oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir