• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Kerry: `Muhalefete destek sürecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK  - Suriye`nin Dostları Grubu Çekirdek Toplantısı Ürdün’ün Başkenti Amman`da düzenlendi. Toplantıya Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in yanı sıra İngiltere, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Almanya ve Fransa`dan dışişleri bakanları ve üst düzey yetkililer ile Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu temsilcileri katıldı.

 

Edinilen bilgiye göre,  Toplantı iki ayrı oturumla gerçekleşti: Dışişleri bakanlarının baş başa görüştüğü ve 2 saat süren oturumun ardından Suriye Ulusal Koalisyonu adına muhalefeti temsil eden George Sabra ile Suriye Askeri Konseyi Başkanı Selim İdris’inde katıldığı ikinci bir oturum gerçekleşti.

 

Muhalefete destek ve sahadaki durum hakkında görüş alışverişinin yapıldığı toplantı sonunda ortak bildiri taslağı hazırlandı.

 

Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan ABD Dışişleri Bakanı John  Kerry’nin muhalefete kendilerini savunmaları için desteklerinin artarak devam edeceğini söylediği öğrenildi. Ayrıca Keryy’nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na diplomatik alandaki girişim ve çabaları nedeniyle özellikle teşekkür ettiği bildirildi.

(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir