• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Van Olay Gazetesine Hukuksuz Dinleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Valiliği, Basın İlan Kurumu yetkilileri, Van’ın yerel gazete temsilcileri ve ulusal basından temsilcilerin katılımıyla 12 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen Van Olay Gazetesinin yeni tesislerinin açılışına tebrik amaçlı getirilen çiçeklerden birinin içerisinde dinleme cihazı çıktı.
 
“Bu olayın bir an önce ortaya çıkarılması gerekir”
Olay ile ilgili bir açıklama yapan Van Olay Gazetesi imtiyaz sahibi ve aynı zamanda Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan bu olaya sert tepki göstererek bunu yapanların ve Van Olay Gazetesi ailesi olarak kendilerini bu şekilde kanunsuzca dinleyenlerin toplumun hayrına hizmet etmediklerini ve isimlerinin aksine maalesef güven vermediklerini belirtti. Özkan, “Gazetemizin açılışının yapıldığı 12 Nisanda açılışımızı tebrik etme adına gazetemize gönderilen çiçeklerden birinin içine maalesef dinleme cihazı bırakılmış. Daha sonra büroda bulunan arkadaşlarımız çiçekleri sulamak ve üzeriden bulunan kâğıtları sökmek için çiçeklerle uğraşırken bir çiçeğin içinde bir cihaz buluyorlar. Yaptığımız incelemeler sonrası bu cihazın dinleme cihazı olduğu ortaya çıktı. Bu kabul edilebilecek bir olay değil. Bu olayın yetkililer tarafından bir an önce ortaya çıkarılması gerekir” dedi.
 
Güvenlik güçleri olarak Van emniyeti güven vermiyor”
Yaşanan bu olayın kendilerince kabul edilemez olduğunu ifade eden Özkan, “Bir ülke düşünün ki o ülkede başbakan bile dinlenip dinlenmediğinden emin olamıyor. Bir güç var ki kanun beni bağlamaz diyerek rutinin dışına çıkma cüretini kendisinde görebiliyor. Bu zihniyete karşı bir bütün olarak topyekûn karşı durulmadıkça ve bu yaşananların hesabı sorulmadıkça bunlar devam edecektir. Bize karşı kurulan bu kumpasın içerisinde olanların yetkililerce bir an önce ortaya çıkarılması ve bu hukuk dışı olayın aydınlanması için yetkililerin harekete geçmesi bizim en büyük temennimiz. Bu konuda bilhassa Van Emniyetinden bir açıklama gelmedikçe de şahsen içimiz rahat etmeyecek ve güvenlik güçleri olarak Van Emniyeti güven vermeyecektir” dedi.
 
“Dışarıda ne isek içerde de oyuz”
Bu tür illegal metotlarla güvenliği sağlamaya çalıştıklarını iddia edenlerin aslında toplum huzuruna hiçbir şekilde hizmet etmediğini ifade eden Özkan, “Odama bıraktığınız cihazla günlerce bizim o ortamda konuştuğumuz konuşmalara şahit oldunuz. Gelen misafirimizi öğrendiniz, kavgalarımıza şahit oldunuz, sevincimizi gördünüz. Kendinizce kanun dışı saydığınız bir şeyler olsa şimdiye kadar çoktan ensemize inerdiniz. Ama bu güne kadar şahit olduğunuz ortam ne ise bu günden sonra da bundan başkası olmayacaktır. Ben açılış günü de ifade ettiğim gibi bu toplumun aynası ve haksızlığın ensesinde biten nefesi olduğumuz sürece gözümüz arkada kalmayacaktır. Ve bu güne kadar gerek hak ve hakikat adına, gerekse de gazetecilik adına yaptığımız hiçbir çalışmamızı gizli kapaklı yapmadık. Dışarıda ne isek içerde de oyuz. Abdestinden de şüphesi olmayanın namazında şüphesi olmaz. Göründüğü gibi olmayanların şerrinden ve böyle insanlardan olmaktan Allah’a sığınırız” diyerek tepkisini ortaya koydu.
 
“Gerekli hukuki süreç başlatılacak”
Olayla ilgili olarak avukatlarının gerekli hukuki süreci başlatacaklarını ifade eden Özkan, “Devlet kurumları içerisinde kümelenmiş karanlık güçlerin temizlenmeye çalışıldığı bir dönemde bu tür karanlık eylemlerin yaşanmış olması bizim daha güzel günlerin yaşanacağına olan özlem ve güvenimizi sarsmaktadır. Umarım ki yetkili makam ve merciler yaşanan bu hukuk dışılığın önüne bir an önce geçerler” dedi.  (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir