• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskın planı tansiyonu artırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya genelinde 40'tan fazla Müslüman örgüt içerisinde bulunan din adamları, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik olası baskınlarına karşı uyarılarda bulundu.

Vasfi Aşur Ebu Zeyd tarafından yayımlanan bildiride,Siyonist güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin, 15 Nisan'daki Hamursuz Bayramı'nda Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek, kurban kesimi dahil olmak üzere dini ritüellerini gerçekleştirmeye hazırlandığına yer verildi.

Zeyd açıklamasında, planlanan baskınların Mescid-i Aksa'nın Yahudilere ait olduğunun izlenimini vermek amacı taşıdığını söyledi.

Diğer yandan Müslüman din adamları, Mescid-i Aksa'nın bütünüyle Müslümanlara ait kutsal bir mekan olduğu ifadelerini yinelediler.

Ayrıca din adamları, Aksa'nın herhangi bir parçasına yapılacak saldırının, yeryüzündeki Müslümanlara ait en kutsal üçüncü yere yapılan bir saldırı olarak adlandırılacağını ve tüm Müslümanların harekete geçmesine sebep olacak bir saldırı anlamına geleceğini belirtti.

İslam İş Birliği Teşkilatı'na ve Arap dünyasındaki İslami oluşumlara seslenen din adamları, Siyonistlerin sistematikleşmiş suçlarını durdurmak amacıyla uluslararası kuruluşlarla ortak hareket etmelerinin gerekliliğini vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde bazı Yahudi grupları, Siyonistleri önümüzdeki Cuma günü Mescid-i Aksa avlusunda Pesah bayramını kutlamaya çağırmıştı.

Gruplar, Aksa'ya hayvan getirip kurban kesmeyi başaran kişilere 3.200 dolar, bölgeye girip kurban kesemeyen kişilere de 200 dolar verileceğini duyurmuştu.- Mepanews

Bu haberler de ilginizi çekebilir