• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
buğday ithali için gözlerini  Hindistan'a diktiler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'ın Hindistan'dan buğday ithal etmeyi düşündüğü bildirildi.

Mısır Tarım Bakanlığı'ndan bir heyet, tahıl kalitelerini ve bitki sağlığı sertfikalarını incelemek üzere Hindistan'a gitti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hindistan buğdayı alımlarının tedarikçilerin ihalelerdeki teklif ettiği miktarlara bağlı olduğu belirtildi.

Dünyanın en büyük buğday ithalatçısı olan Mısır'ın ihale defterinde 16 ülke bulunuyor.

Fakat ülke konumuna yakınlığı, kalitesi ve uygun fiyatları sebebiyle Mısır, Karadeniz bölgesinde üretilen buğdayı tercih ediyor.

Hindistan ise Rusya-Ukrayna krizinin meydana getirdiği buğday pazarında oluşan boşluktan yararlanmak istiyor. Fazla buğday stokuna rağmen, lojistik konusundaki sorunlar ve kalitedeki yetersizlikler, Hindistan'ın dünya pazarında yer edinmesini engelliyor.

Reuters'a konuşan Hindistan Gıda Bakanlığı üst düzey yetkilisi Sudhanshu Pandey, "Mısır heyetinin burada bulunması, Hindistan'dan buğday almak konusunda ciddi olduklarını gösteriyor." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle dünya genelinde buğday arzında kesintiler meydana gelmişti. Tedarik zincirlerindeki aksaklıklar ve artan buğday fiyatları sebebiyle Mısır'da ekmek krizi yaşanmıştı.- Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir