• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fiyatlarındaki artış nedeniyle satışlarda düşüş yaşadıklarını ifade eden bisikletçi esnafı, önümüzdeki aydan itibaren işlerinde bir hareketliliğin olacağını bekliyor.

Bölgede bisiklet kullanım kültürünün çok az olduğunu, halkın araç kullanımına daha fazla rağbet gösterdiğini dile getiren esnaf, bisiklet kullanımının hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan daha faydalı olduğunu anlattı.

Batman’da faaliyet gösteren bisikletçi esnafı İsa Kıngır, genel olarak bisiklet alıcılarının çocuklar ve öğrenciler olduğunu söyledi.

“Genellikle çocuklara hitap ediyoruz”

Kimi yetişkinlerin de bisikleti hobi olarak kullandığını aktaran Kıngır, “Tabi genellikle çocuklara hitap ediyoruz. Ama maalesef bisiklet fiyatlarına da zam geldi. Yaşanan zamlardan dolayı eskisi gibi kimse bisiklet alamıyor. Alıcı olarak buraya geliyor ama fiyatları duyunca eli boş çıkıyor.” dedi.

İsa Kıngır

“Bisiklet sezonu yavaş yavaş açılıyor”

Bisiklet sezonunun açılmak üzere olduğunu ifade eden Kıngır, “Normalde bu aylarda en az günde 5-6 bisiklet satarken şu anda bir tane ya satıyoruz ya da satamıyoruz. Çocuk bisikletleri 300 liradan başlıyor. Bir üst büyüğü bin liradan başlıyor. Yetişkinler için bisikletler bin 500 liradan başlıyor, 3 bin liraya hatta bazı özellikli bisikletler ise 6 bin liraya kadar çıkıyor. Bisiklet sezonu yavaş yavaş açılıyor. Umut ediyoruz ki yeni sezonda işlerimiz açılır.” diye konuştu.

Avni Altun

“Mayıs ayında bir hareketlilik bekliyoruz”

İşlerinin açılmasını beklediklerini belirten bir diğer bisikletçi esnafı Avni Altun ise şunları söyledi:

“Bisiklet sezonu dördüncü ve beşinci aydan itibariyle başlıyor. Mayıs ayında bir hareketlilik olmasını bekliyoruz. Tabi geçen seneye göre kıyaslama yaptığımızda fiyatlarda çok büyük bir artış var. Bu da satışlarımızı etkileyecektir. Çünkü vatandaşın alım gücü çok düştü. Yine de satışlarımızın açılmasını umut ediyoruz.”

“Bölgemizde bisiklet kullanımı biraz düşük”

En çok 5 ila 10 yaş aralığındaki çocuklara hitap ettiklerini vurgulayan Altun, “Yetişkin bisikletleri ise duruma göre tek tük satıyoruz. Bisiklet kullanımını herkese tavsiye ediyoruz. Özellikle bölgemizde bisiklet kullanımı biraz düşük. Çünkü hep araç kullanmaya yöneliyorlar. Bence bu çok yanlış. Vatandaş bisiklet kullandığı zaman hem spor amaçlı oluyor hem de daha tasarruflu ve ekonomik oluyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız