• DOLAR 32.528
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.854
  • ...
HÜDA PAR Muş İl Başkanlığından gündeme alınmayan köy yollarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyasi görüşünden veya düşüncesinden dolayı insanların hizmetten mahrum bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Çağlayan, bazı köy yollarının kullanılmaz halde olduğunu, vatandaşa hizmet etmenin devletin ve devleti idare edenlerin en temel görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Ziyaret ettikleri bazı köylerde, vatandaşların kendilerine hizmet edilmediğini dile getirdiğini hatırlatan Çağlayan, en temel sorunlardan biri olan köy yollarının bir an önce programa alınarak yapılması çağrısında bulundu.

Çağlayan, “Daha önce yaptığımız saha çalışmalarımızda, bazı köylerimizde eksik kalmış ve acil giderilmesi gereken farklı sorunları dile getirmiştik. Bu konuda ilgili kişi ve kurumlarla da görüşmelerimiz olmuştu. 2022 yılında köylere hizmet götürme çalışmaları başlarken, daha önce dile getirdiğimiz ve bazı köylerimizde acil yapılması gereken çalışmalara yeniden ilgililerin dikkatini çekmek istiyoruz.” dedi.

“Yıllardır acil ihtiyaçları programa alınmayan ve bu ihtiyaçları sürekli ertelenen köylerimiz var.” diyen Çağlayan, şunları kaydetti:

Bu köylerimizin bazıları merkeze uzaklığı 25-30 kilometredir. Bu köyler, ulaşım konusunda hiçbir engel olmamasına rağmen yolları kullanılmaz durumda olan ve yıllardır yol yapımı ertelenen köylerimizdir. Bu köylerimizin muhtar ve köy sakinleriyle görüşmelerimiz oldu. Köy sakinleri yaşadıkları bazı sıkıntıları bizimle paylaştılar. Yaşadıkları sıkıntılara biz de bizzat şahit olduk. Özellikle bazı köy yollarının yapılmamasının nedenlerine dair iddialar var. Bu iddialara inanmak istemiyoruz. Şayet böyle bir durum varsa, bu insani değildir. Her bir insanın inancı, yaşam tarzı, siyasi temayülü, ideolojisi farklı olabilir. Bu anlamda herkes hür bir iradeye sahiptir. Hiç kimse siyasi tercihinden dolayı ötekileştirilemez, farklı bir muameleye tabi tutulamaz. Bu toprakları kendine vatan edinen, bu ülkenin her bir ferdine eşit muamele etmek ise devletin ve devlet kurumlarının en temel görevidir.”

Hizmet yapılırken, köyler arasında adil davranılmadığını dile getiren Çağlayan, “Bazı köylerimizin yollarına kilometrelerce parke taşı döşenmişken, aynı bölgede olan bazı köy yollarına sıcak asfalt serilmişken, diğer komşu köyün yolu yürünmez halde ve bu köyün yolu yıllarca programa alınmıyorsa, yetkililerin bu duruma bir açıklık getirmesi ve mantıklı bir gerekçe göstermesi gerekir. Köylülerimiz, yollarının yapılmamasının gerekçelerini bizlere izah ettiler. Bu gerekçelerle köyler hizmetten mahrum bırakılamaz.” diye konuştu.

Daha önce bazı köylerin sorunlarını yetkili kurum amirlerine ilettiklerini vurgulayan Çağlayan, ulaşım başta olmak üzere, diğer zaruri ihtiyacı olan bu köylere öncellik tanınması gerektiğini ifade etti.

Çağlayan, “Yaptığımız saha çalışmalarında sorunlarını tespit ettiğimiz bazı köylerimizin durumunu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile bizzat paylaşmıştık. Şayet gerekirse bu köylerimizin isimlerini teker teker açıklayabiliriz. Bu köylerimizin durumu zaten İl Özel İdaresinin de malumudur. İl özel İdaresi, öncelikli hizmetlerin nerelere yapılması gerektiği konusunda programını güncellemelidir. Uzun süredir hizmetleri ertelenmiş veya eksik bırakılmış, bu sebeple hizmet bekleyen köylerimizin ihtiyaçları 2022 yılı köylere hizmet götürme programının öncelliğine alınmalıdır.''

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir