• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
İkinci el telefonlara rağbet arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Daha önce sık sık telefonlarını yenileyenlerin şimdilerde ise ya ikinci el telefon aldığını ya da arıza yapan telefonlarını tamire getirdiğini belirten telefoncu esnafı, sıfır telefon fiyatlarına rağbetin çok azaldığını ifade etti.

 

Telefon satıcısı Orhan Alpınar, İLKHA muhabirine, telefon sektörünün eskisi gibi canlı olmadığını söyledi.

 

Halkın telefon tercihinin değiştiğini belirten Alpınar, “Daha önceleri haftada 3-4 tane sıfır telefon satarken şu anki ekonomik sıkıntılardan dolayı halkın alım gücü düştü ve artık ayda 1 veya 2 tane ancak satabiliyoruz. Özellikle millet eski ve arızalı cihazlarını getirip tamir etmeye veya ikinci el telefonlara rağbet etmeye başladı. Vatandaş eskiden telefon ekranı kırıldı mı değiştireceğine sıfır cihaz alırdı. Bu daha uygun ve mantıklı geliyordu. Şimdi ise millet kırılan telefonlarını tamir edip tekrar kullanmayı tercih ediyor.” dedi.

Halkın ihtiyaçları dışında telefonlara çok fazla rağbet göstermediğini ifade eden Alpınar, şöyle devam etti:

“En ucuz sıfır telefon fiyatları 3 bin ila 3 bin 500 arasındadır. Bu ekonomik süreçte millet özellikle gıdaya yöneliyor. Gıda fiyatlarının her gün değişmesinden dolayı millet telefon, giyim gibi ürünlere rağbet göstermiyor. Telefon fiyatlarının yükselmesi kur artışlarından kaynaklanıyor. Şayet döviz kurları düşerse fiyatlar da düşer ve millet tekrar sıfır telefon almak isteyecektir.”

 

Bir diğer telefon satıcısı Abdullah İnal ise şunları söyledi: “Telefon fiyatları çok yükseldi. Artan fiyatlar yüzünden halkın alım gücü bayağı düştü. Durum böyle olunca ihtiyacı olanlarda artık nakit yerine kredi kartı kullanıyor ki ödemesini ötelesin. Bu artışların önlenebilmesi için ilk başta dolar kurunun düşmesi gerekir.”(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir