• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
350 Kiloluk Dev Orkinos Balığı Yakaladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUĞLA -Fethiye`de balıkçılık yapan Osman Somyürek, gece saatlerinde Rodos açıkları Yediburunlar mevkiinde avlanmaya çıktı. Somyürek`in ağına saat 03.00 sularında orkinos balığı vurdu. Bir anda hareketlenen balıkçılar, ağa dolanmış halde bulunan 350 kiloluk orkinos balığını tekneye çekti.

Normal ağırlıkları 10-15 kilogram olan orkinos avlarken dev bir balıkla karşılaşan Somyürek, ekibini toplayarak avı tamamladı. Yakaladığı 3 metre uzunluğundaki balıkla Fethiye`ye dönen Somyürek, avını buz deposuna kaldırdı. Minibüsle buz deposuna getirilen 350 kiloluk dev orkinos balığı, 5 kişi tarafından güçlükle araçtan indirilebildi.

Parçalanarak otellere satılacağı bildirilen orkinos balığı, bozulmasın diye buzhaneye kaldırıldı. Dev orkinos balığını güçlükle depoya taşıyan çalışanlar, daha sonra balığın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. İlk defa bu kadar büyük bir orkinos balığı yakaladıklarını anlatan balıkçı Gürhan Yılmaz, avın verimli geçmesinin mutluluğunu yaşıyor.

Yediburunlar mevkiinde gece geç saatlerde ağlarına dolanmış halde buldukları orkinos balığını görünce şaşırdıklarını anlatan Yılmaz, "Açık denizde yaşayan orkinosların normal büyüklüklerinin 10-15, en fazla 20 kiloya kadar oluyordu. Ama bu, normalin çok çok üstünde." dedi. Fethiye Belediyesi buz deposu çalışanlarından Erkan Karaca da daha önce hiç bu kadar büyük bir balığın depoya konulmadığını anlatırken, parçalanarak otellere satılacak olan dev balıkla bol bol fotoğraf çektirdi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir