• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Reyhanlı’daki istihbarat belgeleri neden sızdırıldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belgelerde Hatay ve K.Maraş kaynaklı ilginç istihbarat bilgileri yer alırken, bilgilerin arka planında ise oldukça çarpıcı ayrıntılar yer alıyor.

Reyhanlı’daki saldırıyla ilgili bu belgelerin sızdırılamasındaki zamanlama ve gösterilen hedef sızdırmanın amacını da ortaya koyuyor.

Peki bu belgeler neden sızdırıldı?

Sızdırmanın arka planında büyük bir tezgah yatıyor. Bu tezgahı anlamak için Reyhanlı olayındaki istihbarat oyunlarını adım adım takip etmek gerekiyor.

Önce MİT içerisindeki Aydınlıkçı kanat 23 Nisan`da plakalarını da vererek bombalı araçlarla ilgili istihbarat raporu hazırlar.

MİT bu istihbarata göre hareket ederken 20 gün sonra Reyhanlı’da başka araçlar patlatılır. Burada MİT, kendi bünyesindeki Aydınlıkçı MİT’çiler tarafından yanıltılır. Tabi emniyet ve istihbarat da aynı yanılgıya birlikte düşer.

MİT içindeki Aydınlıkçı kanadın hedef şaşırtma planı da böylece tutar. Reyhanlı saldırısında hedef şaşırtılarak hem asıl bombalı araçların ele geçirilmesi önlenir, hem de saldırı gerçekleştirilir.

BOMBA NEDEN PATLATILDI HEDEF NEYDİ?

Reyhanlı’da 51 kişinin ölümüne neden olan bomba patlatılarak Reyhanlı’da halk mültecilere karşı kışkırtılmak ve sonrasında Hatay geneline yayılacak bir ayaklanma çıkarılmak istendi. Ancak bu plan emineyet, hükümet ve MİT’in birlikte aldığı önlemlerle engellendi. Getirilen yayın yasağını da bu kapsamda ele almak gerekiyor.

Planın ilk aşamasında istenilen sonuç alınamayınca 2. aşamaya geçilir. Bu aşamada ise; MİT ve Emniyet istihbarat, patlamanın ardından Erdoğan’a patlamanın El Muhaberat tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verir ve bu bilgi kamuoyu ile paylaşılır. Kamuoyu ile paylaşılan bu bilgi aynı zamanda doğru olan bilgidir.

Esed bağlantılı Aydınlıkçı MİT’çi kanat da planı tam da böyle yapmıştır ve planda son aşamaya geçilir.

BELGELER NEDEN İNTERNETE SIZDIRILDI?

Planın son aşamasında, başta daha Reyhanlı patlaması olmadan verilen yanlış istihbaratın belgeleri internete sızdırılarak, kamuoyunda bu belgelerde yazılanlar doğruymuş algısı yaratılmak istendi.

Bu şekilde Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililerin bugüne kadar yaptığı tüm açıklamalar boşa çıkartılacaktı. Bir diğer hesaba göre de Reyhanlı saldırısının El Muhaberat değil, muhalifler tarafından gerçekleştirildiği sözde belgelenmiş olacaktı.

BELGELERDEKİ ARAÇLAR REYHANLI`DA PATLATILAN ARAÇLAR DEĞİL

Ancak herkesin gözünden bir nokta özellikle kaçırıldı. Belgelerde bahsedilen ve plakaları verilen araçlar Reyhanlı’da patlatılan araçlar değildi. Bu önemli ayrıntı özellikle kamuoyunun gözünden kaçırılarak belgelerde plakaları verilen araçlar sanki Reyhanlı`da patlatılan araçlarmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı ve bunda da kısmen başarılı olundu.

İSTİHBARATIN TARİHİ PATLAMADAN ÖNCE DEĞİL SONRA

Sızdırılan belgelerde kimsenin dikkat etmediği bir diğer nokta da verilen istihbaratın tarihinin 17 Mayıs olması. Yani Reyhanlı`daki patlamadan 6 gün sonra…

Yaşanan bu istihbarat savaşı ve belge sızdırma olayında dikkat çeken en önemli noktayı ise tüm bu yaşananların Uludere`de yaşananlar ile birebir örtüşüyor olması...

İşte Belgelerin Sızdırıldığı Haberi....

ugün internette, 11 Mayıs tarihinde Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde 51 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırılarla ilgili yeni belgeler yayınladı.

Reyhanlı saldırılarıyla ilgili Jandarma  İstihbarat Daire Başkanlığı’na ait bir takım gizli belgeler de saldıryla ilgili önemli istihbaratlar yer alıyor.

Jandarma  İstihbarat Daire Başkanlığı’na ait belgelerde saldırıya yönelik planlara dair istihbaratın 25 Nisan tarihinde elde edildiğine yönelik bilgiler görülüyor. 

17 Mayıs tarihinde verilen istihbaratta "Suriye`de faaliyet yürüten El Kaide Terör Örgütü yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere ..... plakalı araç ile patlayıcı yapımında kullanılabilen yardımcı malzemeler gönderilmesinin planlandığı konu hakkında teyit ve detaylandırma çalışmalarının devam ettiği bilgileri İlgi(a) ile bildirilmiştir." dedikten sonra şu ifadeler kullanılıyor:

"Teknik/Hassas Kaynak Çalışmalarından: Bomba yüklü Lancer marka koyu renkli .... plakalı (Suriye plakası olduğu değerlendirilmektedir) ve KIA Rio Marka gri renkli .... plakalı iki araç ile Suriye İdlip kentinde siyah renkli Şam plakalı (Plakası tespit edilememiştir) Saab marka bir aracın bomba ile tuzaklanmış şekilde hazır olduğu. Ayrıca Türkiye tarafından bir arayıcın patlayıcı madde ile küçük ve hassas cihazlar taşıdığı araçların küçük ve hassas cihazlar taşıdığı, araçların Suriye güvenlik güçleri tarafından arandığı bilgisi alınmıştır.

İntikal eden bilgiler çerçevesinde söz konusu 4 aracın Suriye`ye yönelik bir eylemde kullanılacağı ve 25 Nisan 2013 tarihinde alınan (Suriye ülkesi Rakka şehrinde El Nusra Cephesi içerisinde faaliyet gösteren şahıslarca 23 Nisan 2013 tarihinde Mazda 323, KIA Rio ve markası ve modeli tespit edilemeyen bir araçla birlikte toplam üç araca bomba düzeneği yerleştirildiği, bu araçlar ile ülkemize yönelik bir saldırıda kullanılacağı) konulu bilgi notunda geçen eylem planlamasıyla paralellik arzettiği değerlendirilmekle birlikte son gelişmeler ışığında olayın sınır bölgelerimize ve dolayısıyla ülkemize yönelebileceği bilgisi ilgi (B) ile bildirilmiştir"

ROTOHABER


İşte Reyhanlı saldırısı ile ilgili ortaya çıkan yeni belgeler:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir