• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
500 kişinin yaşadığı mahalle kayıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mart ayında yoğun kar yağışı alan Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı Mahallesi'nin Gülcana mevkisinde, karların erimesinin ardından toprak kaymaları ve heyelanlar arttı.

Yaklaşık 150 hane ve 500 nüfusun bulunduğu mahalledeki yolun büyük kısmında çökmeler meydana geldi.

Camide namaz kılınamıyor
Bazı evlerde de yer yer çatlaklar olması tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Kaymakamlık tarafından alınan kararla kayan sahada bulunan camide tehlike arz ettiği için cuma namazı, teravih namazı ve vakit namazları kılınamıyor.


“Yöreden çok göç oldu”
Konuyla ilgili İHA’ya açıklama yapan Çayırbağı-Gülcana Mahallesi muhtar vekili Muhammet Uzunali, “Yolumuz 1974 yılında yapıldı. 10 yıl önce burada afet oldu. Gelip baktılar ancak hiçbir şey yapılmadı. Şimdi 5-6 ev boşaltıldı. Camimizde ne teravih, ne cuma namazı ne de vakit namazı kılınabiliyor. Heyelan tehlikesi nedeniyle yöreden çok göç oldu, kalanların yüzde 50'si buradan ayrıldı.” dedi.

“Can korkusu yaşıyoruz”
Yöre sakinlerinden Yaşar Aydın ise can korkusu yaşadıklarını söyledi.

Aydın, “Burası kayıyor, korku içinde yaşıyoruz, devletten yardım bekliyoruz. Yer altından geçen sular buraları kopardı. 1990 yılında da burada bir heyelan olmuştu. Şimdi ise buralar komple patladı. Evden kaçtık, mesire alanında yaşıyoruz. Can korkusu yaşıyoruz.” dedi.

“İnsanlar yaylaya, mesire alanlarına çıktı”
Fatih İsak da “Burası heyelanlı bölgeydi, mart ayında yağan yoğun kar nedeniyle tamamen kaydı. Şu sıralar yine kaymalar oluyor. Buraya acilen müdahale edilmesi, sondajların yapılarak suyu alttan alınıp heyelanın durdurulması gerekiyor. Kar yağdığında oturulamaz diye 6 hane boşaltıldı. Boşaltılan evlerdeki insanlar yaylaya, mesire alanlarına çıktı. Burası kayarsa aşağı kısımda Alazlı Mahallesi var dolayısıyla o mahalleye doğru kaymalar olacak. Her an kaymalar olduğundan Düzköy Kaymakamlığı kararıyla camide ibadet yapılamıyor.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir