• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
​Avrupa Yetim Eli Afrika'nın "talihsiz beyazları albinoları" ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tanzanya'da her 2 bin çocuktan birinde görülen albino hastalığı, ülkenin en önemli sorunlarının başında yer alıyor.

Bölgede büyücü hekimler, albinoların vücut parçalarıyla yapılan iksirlerin AIDS başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği ve insan ömrünü uzattığı yönünde birçok yanlış bilgiyi yaymış durumda.

Bu hurafeler nedeniyle ülkede her yıl çok sayıda albino cinayete kurban gidiyor. Hatta albinoların vücutları parçalara ayrılarak, çok yüksek fiyatlar karşılığında büyücü hekim ve müşterilerine satılıyor.

Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Tanzanya'da bulunan Avrupa Yetim Eli ekibi, hastalıkları nedeniyle güneşe çıkamayan, ciddi tehlikelerle karşı karşıya olan albino yetimhanesini ziyaret etti. Ekip, ziyaretinde albino çocuklara nakdi yardımda bulundu, iftar sofrası kurdurdu.

Avrupa Yetim Eli ayrıca Tanga bölgesinde bulunan Pongwe Yetimhanesi’ndeki çocuklara da çeşitli yardımlarda bulundu.

Bölgede bulunan Avrupa Yetim Eli Darmstad Temsilcisi Gökhan Karalök yaptığı açıklamada, Ramazan ayında da dünyanın birçok bölgesinde yardım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Albino çocuklarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Karalök, bölgede 130 kişilik giyim yardımı, 200 kişilik de iftar yemeği yaptıklarını kaydetti.

Karalök, Afrika kıtasındaki çalışmalarının aralıksız devam edeceğini vurguladı. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir