• DOLAR 32.57
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2436.602
  • ...
Irak Meclis Başkanı, Barzani İle Ülke Sorunlarını Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Başbakanı Nuri el Maliki`ye karşı dün ani bir çıkış yapan Meclis Başkanı Usame Nuceyfi bugün Erbil`e gelerek Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

El Nuceyfi ve beraberindeki heyeti Erbil’in Selahattin kasabasında kabul eden Mesud Barzani, Irak’ta gidişatın iyi yönde olmadığını ifade etti.

Son günlerde Irak`ın güneyinde arttan şiddet olayları ve Nuceyfi’nin söz konusu dünkü Maliki’ye karşı çıkışının ardından gerçekleşen görüşme basına kapalı yapıldı.
Görüşmede Kürdistan Yurt Severler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demokrat Partisi`nden de üst düzey yetkililer hazır bulundu.

Görüşmenin içeriğiyle ilgili yapılan açıklamada Nuceyfi`nin "Irak bir ateşe doğru sürükleniyor, tek düşüncelik hakim. Bunun bir an önce düzene girmesi gerekiyor, aksi halde Irak uçuruma doğru yuvarlanmaya devam edecektir." dediği belirtildi.
Barzani’nin ise "Ben bir yıl önce Irak`ın bu gidişatının kötü olduğunu söylemiştim ve aktarmıştım. Anayasaya sadık kalınmalı ve birçok değişiklik şarttır. Aksi halde bu şekilde tek düşünce hakimiyetiyle Irak yönetilemez ve Irak`ta istikrar sağlanamaz." ifadesini kullandığı açıklandı.

Görüşmede ayrıca ülkede yapılan il meclisi seçimleri ve yerel seçimlerdeki değişiklikler hakkında da görüş alış verişinde bulunulduğu dile getirildi.

Nuceyfi dün Maliki`nin politikalarını sert bir dille eleştirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir