• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Harran Üniversitesindeki olaylar şimdilik durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde dün akşam saatlerinde farklı siyasi görüşe sahip öğrenciler arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı kavga çıktı. Kavgada 2 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Daha sonra Ülkü Ocağı mensuplarının şehir merkezindeki Ülkücüler Ocağı Eğitim Akademisi önünde toplanmasıyla gergin anlar yaşandı.

 

Polis, bugün sabah saatlerinde Osmanbey ve Eyübiye Kampüsü’nde zırhlı araçlarla önlem alarak dünkü kavgaya karıştığı saptanan 8 öğrenciyi yakalamak için çalışma başlattı. Polisler, toplu taşıma araçlarını durdurarak kampüse gelenlerin kimliklerini kontrol etti. Ekipler, kontroller sırasında kavgaya karıştığı iddia edilen, 4 öğrenciyi gözaltına aldı. Öğrenciler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

 

Öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto eden BDP'li öğrenciler, derslere girmedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri kampus girişinde hazır bekletildi. Daha sonra İHD Başkanı Cemal Babaoğlu ile CHP İl Başkanı Ferhat Karataş’ın da aralarında bulunduğu bir heyet öğrencilerle görüştü. Görüşme sonrası BDP’li öğrenciler ile İHD Başkanı Babaoğlu bir açıklama yaptı.

 

Açıklamanın ardından öğrenciler şehiriçi otobüslere binerek kampüsü terk etti.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir