• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Kanireva`da çadır kent kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Her yıl mayıs ayının son haftasında yapılan Şeyh Halid'i anma etkinliğine bu yılda Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akını bekleniyor. "Şeyh Halid'i Anma ve Aş Dökme Etkinlikleri"nin hazırlıkları ile ilgili olarak basınla bir araya gelen Şeyh Selman Bağdu, etkinlikler için her türlü hazırlığın yapıldığını kaydetti.

 

Batman'a 8 Km uzaklıkta olan ziyaret ve anma etkinliğinin yapılacağı alanda hummalı bir çalışmanın yapıldığı görüldü. Şu ana kadar 3 bin çadır kurulduğunu belirten Şeyh Selman Bağdu, anma etkinliğinin başlayacağı Cumartesi gününe kadar hedeflerinin 5 bin çadır olduğunu söyledi.

 

Bağdu, ilk olarak 1963'te başlayan anma etkinliklerine 1997-2009 yıllarında ara verildiğini "Şeyh Halid'i Anma ve Aş Dökme Etkinlikleri"ne 2009 yılında yeniden başladıklarını söyledi. Bağdu, "Geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz 'Şeyh Halid'i Anma ve Aş Dökme Etkinliklerinin' hazırlıkları için bir haftadır yoğun bir tempoyla buradayız. Batıdan gelecek misafirlerimiz ve yerli misafirlerimizin çadır kurma, barınma ve bir gecelik konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir hazırlık yaptık" dedi.

 

Anma programının 26 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30'da başlayacağını ve Pazar günü öğleden sonra biteceğini belirten Bağdu, misafirlerin bir gece konaklayacağını kaydetti. Bağdu, "Bizim bu etkinliğimizde ilahiler okunacak, mevlitlerimiz okunacak, kurbanlarımız keseceğiz. Bir senedir görmediğimiz dostlarımızla bir araya geleceğiz, muhabbet edeceğiz. Genellikle Karadeniz, Ege, İç Anadolu, Trakya ve Suriye'den gelen misafirlerimiz var. Çevreden bu kapıyı kendilerine rehber bilip seçtikleri bu zatları bir günde olsa anmak için misafirlerimiz gelecekler" şeklinde konuştu.

 

Bu sene 25-30 bin civarında misafirin gelmesini beklediklerini ifade eden Bağdu, “Etkinliğimizde büyük bir kardeşlik örneği ve kardeşlik mozaiği vardır. Türkiye'nin her tarafından kardeşlik havası içinde insanlarımız geliyor. Gerçek kardeşlik burada sergileniyor" dedi.

 

Anma programının yapılacağı yerde konaklama, cami, abdest ihtiyacı gibi her türlü hazırlığın yapıldığı görüldü.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir