• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Direnişin eylemlerini kınayanlardan İŞGALCİNİN CİNAYETLERİNE SES YOK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İşgal çetesinin, geçtiğimiz gün iki kadını bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulundukları iddiasıyla şehit etmelerinin ardından önceki akşam saatlerinde de biri 17 yaşında iki genci gerçek mermiyle vurarak şehid etti. Böylece, siyonist rejim 24 saat içinde ikisi kadın dört Filistinliyi katletmiş oldu. Filistinlilerin işgalcilerden vatanlarını korumak adına verdiği haklı mücadeleyi her fırsatta diline dolayanlar, son günlerde siyonist işgalcilerin, katlettiği kadın ve gençleri görmezden geliyor.

17 YAŞINDAKİ MUHAMMED HÜSEYİN ZAKARNEH ŞEHİT OLDU

İşgalci siyonist rejim, Tel Aviv eylemcisi Şehid Raad'ın kardeşlerini alıkoymak için önceki gece Cenin'e baskın düzenlemek istedi. Baskında Filistinlilere ateş açan işgalci siyonistler 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Zakarneh'i ağır yaraladı. Zakarneh, aldığı yaralara daha fazla dayanamayarak dün sabah saatlerinde şehit oldu.  Şehidin cenazesini omuzlayarak defnedileceği yere götüren Filistinliler, işgalci rejim aleyhine sloganlar attı. Zakarneh'le birlikte dünden bu yana şehit edilen Filistinlilerin sayısı 4'e yükselmiş oldu.

21 YAŞINDAKİ MUHAMMED ALİ GUNEYM DE ŞEHİT OLDU

Filistin yerel kaynakların verdiği bilgilere göre önceki akşam saatlerinde Beytlahim'in güneyindeki El-Hıdr kasabasında işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalan 21 yaşındaki Muhammed Ali Guneym isimli genç şehit oldu.

SİYONİSTLER PROTESTOCULARA GERÇEK MERMİYLE SALDIRIYOR

İşgal güçlerinin attığı merminin Guneym’in sırtından girip göğsünden çıktığı ve ağır yaralı bir şekilde El-Hıdr kasabasındaki El-Yemame Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındığı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi. 

SİYONİST İŞGALCİ, FİLİSTİN'DE 6 ÇOCUKLU ANNEYİ KATLETTİ

Önceki gün de Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bulunan Beytüllahim şehrinde, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu 1 Filistinli kadın şehit oldu. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camisi yakınında işgalci güçlerin açtığı ateş sonucu Ğade İbrahim Ali Sebatin’in şehit olduğu belirtildi. 47 yaşındaki Ğade İbrahim Ali Sebatin’in 6 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

GENÇ KADIN BIÇAKLI EYLEM TEŞEBBÜSÜ İDDİASIYLA ŞEHİT EDİLDİ

İşgal güçleri önceki akşam saatlerinde de El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi yakınında, El-Halil'in Ebu Da'can semti sakinlerinden 24 yaşındaki Meha Kazım Ivad Ez-Za'teri isimli bir genç bayanı bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit etti. Siyonistlere ait Yedinci Kanal isimli tv'ye ait haber sitesinde işgalci askerlerin adı geçen bayana, İbrahim Camisi yakınında eylem teşebbüsünde bulunduğu için ateş ettikleri haber verildi.

İKİ YÜZLÜ AB, KINAMA BİLE YAPMADAN TAZİYE MESAJI VERDİ

Avrupa Birliği (AB), işgal çetesinin işgal ettiği Batı Şeria'da Filistinli Gade Sebatin adlı kadının vurularak öldürülmesi üzerine taziye mesajı paylaştı. AB'nin Twitter hesabından yayımlanan mesajda, Filistinli kadının Beytüllahim yakınlarında işgal güçleri tarafından öldürülmesi üzerine büyük bir şaşkınlık yaşandığı belirtildi. Mesajda, "Filistinli kadının ailesine en içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi. Silahsız bir sivile karşı aşırı ve ölümcül güç kullanımının kabul edilemez olduğu belirtilerek, olayın ivedilikle soruşturulması ve faillerin adalete teslim edilmesi talep edildi. Silahsız ve savunmasız bir kadını katleden Siyonistlere tek laf etmeden geçiştirilen taziye mesajı bu kadar da olmaz dedirtti. Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail askerlerinin, Beytüllahim kenti yakınlarında Filistinli bir kadını öldürmesini kınayarak, uluslararası camiayı İsrail'i durdurmaya çağırmıştı.

İŞGALCİ GAZETESİ BİLE KADININ SİLAHSIZ OLDUĞUNU YAZDI

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Filistinli kadına gerçek mermilerle ateş açtığını ve ağır yaralanan kadını kanlar içinde olay yerinde bıraktığını söylemişti. İşgalciler ayrıca bölgeyi "kapalı askeri bölge" ilan ederek olay yerine sağlık ekiplerinin girmesini engellediği aktarılmıştı. Siyonist işgalcilerin Haaretz gazetesi de kadının askerler için bir tehdit oluşturmadığını, elinde bıçak ya da silah bulunmadığını yazmıştı.

DİRENİŞ GRUPLARI CENİN'DE SOKAKLARA ÇIKTI

Siyonist işgal rejiminin son dönemde Batı Şeria'daki Cenin şehri ve Cenin mülteci kampı halkına yönelik saldırılarının ve baskınlarının artması üzerine, onlara destek amacıyla gösteriler düzenlendi. Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil kentindeki Bir Seba Caddesi, Bab ez-Zaviye, kuzeydeki el-Arab kampı, güneydeki Beyt Aynun bölgesinde Filistinli gençler, lastik yaktı, havai fişekler attı. Siyonist işgal rejimi sözde askerleri, yürüyüş güzergâhındaki evlerin çatılarına çıkarak Filistinlilere plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla saldırdı. Saldırılarda onlarca Filistinli yaralandı.

CENİN'İ HAYATIMIZLA KORUMAK İÇİN ALLAH'A SÖZ VERİYORUZ

"Cenin Tugayı" resmi sözcüsü Ebu Muadh "Siyonist düşmanın kampa ve halkına yönelik herhangi bir saldırısına karşı savaşçılarımız arasında alarm durumunun ve genel seferberliğin yükseltildiğini duyuruyoruz." dedi. Cenin'deki direniş grupları da ortak bir bildiri yayımladı. Açıklamada, "İşgalcilere, yüzleşmeye tamamen hazır olduğumuzu söylüyoruz. Cenin'i hayatımızla korumak için Allah'a söz veriyoruz." ifadelerine yer verildi. Bu arada işgal güçlerinin şehit Ra'd Hazim'in ailesine, işgal güçlerine teslim olması için mühlet vermeleri ve aksi takdirde Cenin mülteci kampına geniş çaplı baskın düzenleyecekleri tehdidinde bulunmaları sebebiyle de mülteci kampında işgalcilerin herhangi bir baskınına karşı kararlılıkla karşı çıkılması ve birlikte direniş gösterilmesi için çağrılar yapıldı. 

EL-FETİH SÖZCÜSÜ RUDEYNE: HALKIMIZ HAKLARINI ALMADAN OLAYLAR BİTMEZ

El-Fetih Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, işgal altındaki topraklarda son günlerde olayların Filistinlilerin meşru haklarını elde etmeden son bulmayacağını söyledi. Filistin'deki olaylara ilişkin değerlendirmede bulunan Ebu Rudeyne, "Halkımız başkenti Kudüs olan bağımsız devletinde meşru haklarını almadan olaylar bitmez. Yeni farklı ve tehlikeli bir realite yaşıyoruz. Bu durum, sürmesi imkânsız bir hal yarattı ve gelecekte herhangi bir siyasi ufkun kapılarını kapatacaktır. Bu işgal tüm savaşların, sorunların ve bölgenin kördüğümlerinin sebebidir." dedi. Ebu Rudeyne, yaşananların durumu kontrolü mümkün olmayan noktaya sürüklediğini belirterek olayların yıkıcı bir aşamaya ulaşmadan işgal rejiminin saldırılarını durduracak uluslararası bir müdahale ve himayenin sağlanması gerektiğini de belirtti.

HAMAS: TÜRKİYE'NİN KINAMA AÇIKLAMASINI KABUL ETMİYORUZ

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'nın direnişe yönelik kınama ifadelerini kabul etmediklerini ve kınadıklarını söyledi.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği, İşgalci çetenin sözde başkenti Tel Aviv’de 3 Siyonistin öldüğü saldırı sonrası “Tel Aviv'de meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz. Son zamanlarda bu tür saldırıların artmasından endişe duyuyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Hamas Sözcüsü Kasım, bu kınama ile ilgili yaptığı açıklamada “Filistin halkının direnişi, bir meşru müdafaa eylemi ve kutsalların savunulmasıdır. Bu, uluslararası yasalarla garanti edilen bir hak. İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırgan politikası terörizm ve ırkçılıktır’ ifadelerine yer verdi.

Siyonist yerleşimcilerin ve kolluk  kuvvetlerinin Filistinli Müslümanlara yönelik artan saldırıları sonrası  Filistinli mücahidler işgalcinin kalbinde operasyonlara imza atmıştı. Operasyonlar Siyonist katilleri caydırma amacı taşıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir