• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Karadeniz ve doğu illeri için fırtına, yağış ve çığ uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre Bu akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'de (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane) kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, heyelan, yükseklerde buzlanma ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ayrıca Orta Karadeniz'de beklenen yağışların bu akşam saatlerinde itibaren; Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların zamanla yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öte yandan bu akşam saatlerinde itibaren, Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde beklenen kuvvetli (50-70 km/sa) zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde güneyli rüzgarla birlikte çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir