• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Meteoroloji`den bir uyarı daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesine neden oluyor.

 

Marmara ve Batı Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “Yarın (23.05.2013 Perşembe) öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Kütahya, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeybatı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Ege ve Göller Yöresinde önce güney ve güneydoğu (Keşişleme) zamanla güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle Ege ve Marmara'nın güneyinde toz taşınımı bekleniyor.”

 

Açıklamada ayrıca,Cuma günü Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışa neden olması beklenirken, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kısa süreli ve yerel yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

 

Batıda hava sıcaklıkları 5-8 derece azalacak

Meteoroloji açıklamasının devamında ise, “Hava sıcaklığının yarın (23.05.2013 Perşembe) ülke genelinde artışını sürdüreceği ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği, ancak yeni gelecek yağışlı sistemle birlikte Cuma günü batı bölgelerde 5 ila 8 derece azalması bekleniyor.” ifadeleri yer aldı.

 

Rüzgar ve fırtınanın beklendiği yer

Meteoroloji açıklamasında ayrıca, “Perşembe günü batı bölgelerde, Cuma günü ise iç bölgelerin doğusunda beklenen kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, Cuma günü özellikle kuzeybatı kesimlerde beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişleri ile batı bölgelerdeki ani sıcaklık değişiminin neden olabileceği olumsuzluklara karşı (yıldırım, yerel dolu yağışı, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımında aksamalar, trafikte aksamalar, toz taşınımı nedeniyle düşük görüş mesafesi ve hava kalitesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

 

Meteoroloji’den Uyarılar

Vatandaşları uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü; yıldırım, çatı uçması,  ağaç veya direklerin devrilmesi  ve ulaşımda aksamalar olabileceğini belirterek muhtemel riskler konusunda uyardı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir