• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Direniş grupları Cenin'de sokaklara çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin son dönemde Batı Şeria'daki Cenin şehri ve Cenin mülteci kampı halkına yönelik saldırılarının ve baskınlarının artması üzerine, onlara destek amacıyla gösteriler düzenlendi.

Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil kentindeki Bir Seba Caddesi, Bab ez-Zaviye, kuzeydeki el-Arab kampı, güneydeki Beyt Aynun bölgesinde Filistinli gençler, lastik yaktı, havai fişekler attı.

Siyonist işgal rejimi sözde askerleri, yürüyüş güzergâhındaki evlerin çatılarına çıkarak Filistinlilere plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla saldırdı. Saldırılarda onlarca Filistinli yaralandı.

"Cenin Tugayı" resmi sözcüsü Ebu Muadh "Siyonist düşmanın kampa ve halkına yönelik herhangi bir saldırısına karşı savaşçılarımız arasında alarm durumunun ve genel seferberliğin yükseltildiğini duyuruyoruz." dedi.

Cenin'deki direniş grupları da ortak bir bildiri yayımladı. Açıklamada, "İşgalcilere, yüzleşmeye tamamen hazır olduğumuzu söylüyoruz. Cenin'i hayatımızla korumak için Allah'a söz veriyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bu arada işgal güçlerinin şehit Ra'd Hazim'in ailesine, işgal güçlerine teslim olması için mühlet vermeleri ve aksi takdirde Cenin mülteci kampına geniş çaplı baskın düzenleyecekleri tehdidinde bulunmaları sebebiyle de mülteci kampında işgalcilerin herhangi bir baskınına karşı kararlılıkla karşı çıkılması ve birlikte direniş gösterilmesi için çağrılar yapıldı. 

İşgalciler gece geç saatlerde şehit Ra'd Hazim'in ailesinden iki saat içinde işgal güçlerine teslim olmalarını istemiş, aksi takdirde mülteci kampına geniş çaplı askeri baskın düzenleyecekleri tehdidinde bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir