• DOLAR 32.509
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2489.397
  • ...
Bingöl Kentsel Dönüşüm İhaleleri sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL –  Ankara’da 13-14 Mayıs 2013 tarihlerinde ihale edilen İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabını 74 milyon 348 bin TL bedelle Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı kazandı.

 

İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. Etabını ise 56 milyon 700 bin  TL bedelle Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı kazandı. Kesinleşen ihale kararları ihaleye katılan bütün firmalara tebliğ edildi.

 

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, “13-14 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara’da ihale edilen Yaklaşık maliyetin 92.418.886,36 TL olduğu İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabını 74.348.000 TL bedelle Kayasan Yapı-Yenifidan İnşaat-Dibay İnşaat İş Ortaklığı kazandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etap ihalesinde 736 adet konut, 1 adet sosyal tesis, belediye hizmet binası, cami, idari bina, lojman, ambar, mescit, misafirhane, yıkama yağlama, giriş kontrol, su deposu, jeneratör, kazan dairesi, tuz deposu, büyük sundurma, küçük sundurma binalarının yapımı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Yaklaşık maliyetin 70.913.345,63 TL olduğu İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. Etabını ise 56.700.000 TL bedelle Erhan Özhan-Erme İnşaat İş Ortaklığı kazandı. İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 640 konut, 32 derslikli ilköğretim okulu ve Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ile bunlara ait ortak altyapılar ve sosyal donatı (çevre düzenleme ) yapılacak. Kesinleşen ihale kararları ihaleye katılan bütün firmalara tebliğ edildi” denildi.

 

Projenin içeriği ile ilgili bilgilerin verildiği açıklamada, “Projenin muhtevasında 1376 konut, 32 derslikli okul, 16 bin 300 metrekare inşaat alanı olan Bingöl Belediyesi Hizmet Binası yapılacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metre kare inşaat alanından müteşekkil Yeni Terminalimizi TOKİ, Et Balık Kurumu’nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını Temel Yapı Kooperatiflerinin altındaki Karayolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan Karayolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ, Bingöl Belediyesi adına Karayolları’na yapacak. Yapılacak olan site içerisinde Cami ve Sosyal tesiste olacak ve bunları da TOKİ bedelsiz olarak yapacak. Şuanda mevcut bulunan terminal alanımızı da yapılacak tesislere karşılık olarak biz TOKİ’ye veriyoruz. Oraya da TOKİ büyük bir alışveriş merkezi yaptıracak. Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl’ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak” ifadeleri kullanıldı.

 

Kültür Mahallesi’ndeki 151 dönümü kapsayan alanda kentsel dönüşümün 2. Etabı ile ilgili TOKİ ile protokol çalışmalarına başlandığı ifade edilen açıklamada, ön protokolün imzalanmasının ardından bu çalışmaların da hızlandırılacağı kaydedildi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir