• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Nişanyan’a 13.5 ay hapis cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nişanyan’ı dava edenlerden Ali Keskin Akit’e konuştu. Duruşma sırasında Nişanyan’ın olmadığını söyleyen Keskin, “Orada Nişanyan taraftarı olan bir adam vardı. Bize ‘Bu adalet mi, 15 kişi bir kişiye dava açar mı?’ diye sordu, ben de ‘O adam bizim Peygamberimiz’e hakaret etti, tabii ki açarız’ diye cevap verdim” dedi. Keskin, Nişanyan’ın aldığı cezayı yeterli bulmadıklarını da sözlerine ekleyerek “İslâm’ın bütün değerlerine en önemlisi Efendimiz’e hakaret edip saldırmış bir kimse nasıl 13.5 ay ceza alır” diye sordu. Keskin, ayrıca dava süresince uğradıkları maddi ve manevi zarar için küfürbaz Nişanyan’a tazminat davası açacaklarını da söyledi.

HZ. PEYGAMBER’E HAKARET ETMİŞTİ

Nişanyan hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. Mahkemece kabul edilen iddianamede, Nişanyan’ın internet sitesindeki dava konusu yazısına da yer verilmişti.

İddianamede, yazısında “...Bundan yüzlerce yıl önce Allah ile kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir” ifadelerine yer veren Nişanyan’ın bu sözlerinin, nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Müslüman kesimin değer verdiği, inandığı İslam dininin peygamberi olan Hz. Muhammed’e yönelik hislerini gereksiz yere incittiği ve Nişanyan’ın dini değerleri aşağıladığı vurgulanmıştı.

İddianamede ayrıca, söz konusu yazının kamu barışını bozduğu da belirtilmişti.

Nişanyan`dan Yine İslam`a Ağır Hakaret

Nişanyan`a `Peygambere Hakaret` Davası

Küstah Yazara Suç Duyurusu

Bu haberler de ilginizi çekebilir